Die nacht in Limburg: inbreker blijft ondersteboven aan poort hangen met broek op zijn enkels

De prijs voor de domste inbreker van het jaar is bekend. Hij bezocht afgelopen weekend een Spar in Kaulille (Bocholt), waar hij twee keer (!) dezelfde fout maakte. Telkens bleef hij met zijn broek vasthangen, waardoor hij hulpeloos ondersteboven aan de poort bleef bengelen.

De eerste keer brak hij in zaterdagnacht omstreeks 3 uur. “Via een broodrek dat was blijven staan, kroop hij over de omheining”, vertelt uitbater Jos Craeghs. “Daar maakte hij een bak bier buit en een pak met 24 blikjes Monster.” Maar toen de dief weer terug over de omheining kroop, ging het mis en bleef hij met zijn broek vasthangen. “Daar bleef hij een tijdje hangen, tot een voorbijrijdende wagen stopte en de inzittenden hem bevrijdden.” Hij stapte op zijn fiets en nam zijn buit mee.

Twee keer 

Maar omstreeks 5 uur ‘s ochtends had de dief opnieuw dorst. “Hij kroop weer de omheining over en probeerde een bak Duvel te stelen. Opnieuw bleef hij bij het buitengaan echter vasthangen aan de poort. Hij probeerde nog om zichzelf te bevrijden door zijn broek uit te doen, maar ook dat lukte niet.” Deze keer bleef hij hulpeloos hangen tot enkele voorbijgangers omstreeks 6.30 uur de politie verwittigden. Die namen de man mee en pakten hem op. Hij was bij het gerecht reeds gekend.

Uitbater Jos Craeghs werd om 9 uur uit zijn bed gebeld door de politie. “We zijn toen samen de beelden van de bewakingscamera gaan bekijken. We rolden zowat over de grond van het lachen.”

Opgepakt

Politie CARMA kwam ter plaatse en arresteerde de dertiger uit Hechtel-Eksel. Er waren recente schoensporen zichtbaar in de verse sneeuw, die naar een afdak achteraan de winkel leidden. De gestolen dranken zijn aangetroffen op een adres in Bocholt en werden terugbezorgd aan de winkel.

De dertiger bleek al gekend te zijn voor andere feiten en stond ook nog geseind voor een verhoor in het kader van een ander dossier. De man verbleef een tijdje in de cel en is maandag voorgeleid bij een parketmagistraat in het Genkse commissariaat. De zaak wordt afgehandeld via Bemiddeling en Maatregelen.

Bekijk ook:

RV30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Martin Amelynck

  Ik lach nooit met een mens maar nu had ik een moeilijk momentje

 • ivan Gabriels

  Dieje had al nen bak opgedronken,zo tezien.Nie goe bezig......

 • Charlotte De greef

  Heel goede afloop!

 • Chris Van den Eynde

  Comedy capers wahaha, al goed dat we af en toe eens kunnen lachen dezer dagen.

 • Germain De Block

  Gewoon een weekje laten hangen.zal dan wel van een ander zijn grief afblijven.