Didier Reynders is valse strijd tussen PS en N-VA beu

BELGA
"Ik ben de valse strijd tussen PS en N-VA een beetje beu. Eigenlijk zijn het de beste vrienden ter wereld". Dat zei MR-vicepremier Didier Reynders vanmorgen in 'De Ochtend' op Radio 1. Volgens Reynders bieden de liberalen een "derde weg" aan. "Er zijn niet alleen nationalisten in Vlaanderen en socialisten in Wallonië".

Reynders werd in het Radio 1-Kiescafé eerst om zijn voorstellen voor Brussel gevraagd. HIj trekt namelijk de MR-Kamerlijst in Brussel. Voor de hoofdstad schuift Reynders twee grote prioriteiten naar voren, met name investeringen in mobiliteit en beroepsopleidingen. Door het aanzwengelen van de beroepsopleidingen wil Reynders jongeren zonder kwalificaties aan een job helpen.

"Meerderheid zonder N-VA"
Net zoals zijn Open Vld-collega Guy Vanhengel ziet Didier Reynders een coalitie met N-VA in Brussel niet zitten. "In Brussel is het onmogelijk met N-VA", klonk het. Hij wil die lijn ook graag doortrekken naar het federale niveau. Zo heeft hij "liever een federale meerderheid zonder N-VA".

Dat het lijkt alsof de kiezer enkel een keuze heeft voor het PS- of het N-VA-model, is Reynders een doorn in het oog. "Ik ben dat een beetje beu". "Er is een valse strijd aan de gang tussen PS en N-VA. Eigenlijk zijn ze de beste vrienden ter wereld en versterken ze mekaar", zei Reynders.

"Derde weg"
Volgens Reynders bieden de liberalen een soort "derde weg" aan. "Er is niet alleen Charleroi of Antwerpen. In Vlaanderen zijn er niet alleen nationalisten en in Wallonië niet enkel socialisten. Ik geloof dat wij met de liberalen een derde weg kunnen bieden".

Reynders gaf in het dossier van de geluidshinder rond Brussels Airport een prikje aan het cdH-duo Melchior Wathelet - Joëlle Milquet. Zo plaatst hij kanttekeningen bij de suggestie van Wathelet om activiteiten van Brussels Airport naar de luchthavens van Charerloi of Luik te verhuizen. "Wathelet en Milquet willen de economie naar Wallonië en de hinder naar Vlaanderen. Je kan dat proberen, maar dat heeft geen zin". "Je zou trouwens ook activiteiten naar Oostende of Antwerpen kunnen verplaatsen", klonk het nog.