Di Rupo: "Wij blijven de belangrijkste partij van Wallonië"

BELGA
"We vieren vanavond een mooi succes van de Parti Socialiste", reageert premier Di Rupo op de verkiezingsuitslag. De socialistische familie blijft wellicht de grootste en ondanks de winst van N-VA gaat het aantal naar Vlaamse onafhankelijkheid strevende parlementsleden erop achteruit, aldus Di Rupo.

"Ik stel vast dat het aantal independentistische parlementsleden in de Kamer vermindert, voor het eerst in tien jaar", zei Di Rupo. "Volgens de jongste gegevens blijft de socialistische familie, PS en sp.a, de grootse. Als dat resultaat bevestigd wordt, dan is dat een belangrijk politiek feit".

"We blijven de belangrijkste partij van Wallonië en van de Franse Gemeenschap en we strijden nog om de eerste plaats in Brussel", zei Di Rupo.

De premier wees erop dat de regeringspartijen stand houden of zelfs winnen, en dat is volgens hem niet evident. "Het is een uitzonderlijke score in Europa. Het gebeurt zelden dat partijen die hun verantwoordelijkheid opnemen een erg groot vertrouwen kunnen behouden".