Di Rupo: "De Franstalige belastingregering is een cliché"

BELGA
De PS gaat na de verkiezingen niet onderhandelen over de splitsing van het land of van de sociale zekerheid. Dat heeft premier Elio Di Rupo gezegd in het VRT-journaal (één). "We hebben stabiliteit nodig, geen onzekerheid".

Oppositiepartij N-VA schildert de regering-Di Rupo graag af als een "Franstalige belastingregering". MR-vicepremier Didier Reynders liet dan weer onlangs optekenen dat de zogeheten "pestbelastingen" vooral in Vlaanderen voelbaar zijn en daarom voor Franstalige politici aanvaardbaar waren.

"Topland in Europa"
"De verklaringen van mijnheer Reynders zijn voor zijn rekening", zegt premier Di Rupo. "Die Franstalige belastingregering is een cliché tegen de regering. In Europa zijn we een van de toplanden", zegt de premier. "Wij hebben een evenwichtig beleid gevoerd: we hebben de btw niet verhoogd en de lasten op arbeid verlaagd".

Di Rupo hekelde het feit dat de N-VA haar programma regelmatig bijstuurt. "De kracht van verandering is de kracht om het eigen programma voortdurend te veranderen", zei hij.

Kan de PS met de N-VA een nieuwe regering vormen? "De PS gaat niet aan tafel om het land of de sociale zekerheid te splitsen", zegt Di Rupo.

De kracht van verandering is de kracht om het eigen programma voortdurend te veranderen

Elio Di Rupo