Deze zomer 23 procent meer bezoekers voor Atomium

Bob Van Mol
Het Atomium heeft deze zomer 23 procent meer bezoekers over de vloer gehad dan in het rampjaar 2016. Toen bezochten slechts 106.000 personen het Belgisch monument. In juli en augustus 2017 werd dat cijfer opgetrokken naar 130.000 bezoekers.

De tentoonstelling "Sabena. Reizen in stijl" bleek een enorm succes de afgelopen zomermaanden. De tentoonstelling over de Belgische luchtvaartgeschiedenis loopt nog tot komende zondag 10 september.

Er kwamen heel veel Belgen, maar ook toeristen op de tentoonsteling af. De buitenlandse toeristen kwamen vooral uit Frankrijk en Duitsland, maar ook de andere landen waren goed vertegenwoordigd, zoals Spanje, Nederland, de Verenigde Staten en India.

Bij het Atomium zijn ze blij dat ze uit het dal klimmen. In 2016 trokken de negen bollen namelijk bijna 200.000 bezoekers minder dan in 2015.

Het Atomium heeft een goede zomer achter de rug en mag een stijging van 23 procent ten opzichte van vorig jaar aankondigen. Op 21 september komt er met "Magritte. Atomium Meets Surrealism" een nieuwe tijdelijke tentoonstelling in het Atomium.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.