Deze winkels en ketens blijven ook vandaag gesloten in Brussel

City 2 in Brussel blijft ook vandaag nog gesloten.
PHOTO_NEWS City 2 in Brussel blijft ook vandaag nog gesloten.
Meerdere grote ketens en shoppingcentra zijn vandaag dicht gebleven in Brussel wegens de verhoogde terreurdreiging. Veel supermarkten zijn echter wel opengegaan.

Sportketen Decathlon houdt de vestigingen in Evere en Anderlecht dicht. Meubelwinkel IKEA doet hetzelfde in Anderlecht en Zaventem. Ook Westland Shopping in Anderlecht, Woluwe Shopping Center in Sint-Lambrechts-Woluwe en City 2 in Brussel zijn niet open.

De commerciële centra van Shopping Cora in Anderlecht en Woluwe zijn ook dicht, net als de Cora-hypermarkten in Anderlecht en Woluwe.

Supermarken open
Verschillende supermarkten zijn wel open. Carrefour meldt bijvoorbeeld dat zijn Brusselse winkels open zijn, behalve enkele die op vraag van de autoriteiten dicht bleven. Het gaat om de winkels die gevestigd zijn in het metrostation Rogier en in shoppingcentrum City 2.

Bij Delhaize hetzelfde verhaal: de winkels zijn open, behalve die in de winkelcentra Westland en Basilix (Sint-Agatha-Berchem). De supermarkten namen wel extra veiligheidsmaatregelen, luidt het.