Deze Waal kan amper serieus campagne voeren door zijn achternaam: "Het respect is ver te zoeken"

Luc Anu Facebook, Google Maps
Je zal maar Anus als achternaam hebben en een serieuze politieke campagne willen voeren. Het is de 26-jarige Luc Anus, PS-kandidaat in de Waalse gemeente Lobbes, niet gegund.

Toen de twintiger onlangs zijn officiële verkiezingsaffiche op Facebook plaatste, was er bijna geen houden aan, aan de vele commentaren en grapjes rond zijn achternaam. De ene mop was al pijnlijker dan de andere.

Maar Luc laat zich er niet door tegenhouden. “Persoonlijk kan ik ermee leven”, legt de socialist uit. “Maar het respect van mensen, die zich duidelijk bijzonder sterk voelen achter een scherm, is heel klein. Het verbaast me niet dat het voor sommige mensen echt zwaar kan zijn.”

Op Facebook is Luc Anus te vinden onder de naam Luc Anu. Dat heeft niks te maken met schroom, maar met het beleid van de sociaalnetwerksite. “Facebook laat mijn naam gewoon niet toe”, klinkt het.

In 2008 woonden er in ons land 49 mensen met Anus als achternaam, blijkt uit het Belgisch bevolkingsregister. Ze woonden allemaal in Wallonië.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos indigne

  Facebook en ander sociale media nemen de volledige naam Anus niet aan daarmee moest hij Anu nemen op facebook Rik

 • rik lagrou

  Waarom familienaam veranderen Trots zijn op familienaam Zal altijd iets zijn Waarom zou ieder zelfde moeten

 • Tomé Martinho

  De achternaam van deze arme man uit Lobeke (Lobbes) is op ongelukkige wijze afgeleid van de welbekende voornaam "(Jo)hannes". Andere achternamen van dezelfde slag zijn bv.: Hanus(e), Han(n)euse, Han(n)uise.

 • André Van der Poorten

  Johan Cruyff : “Elk voordeel heb zijn nadeel “.

 • Jan Van Lint

  In Frankrijk is er zelfs een dorpje dat Anus noemt. Het is werkelijk een boeren'gat' en ligt in Bourgondië. Ze hebben één groot probleem: borden langs de weg die de gemeentegrens aanduiden, zijn zo gewild dat ze hooguit twee dagen blijven staan. Naar het schijnt heeft de naam geen anale betekenis maar is het de naam van de Egyptische godheid. Misschien wordt onze Waals-Egyptische god evenzeer gewild als de verkeersborden van Anus.