Deze vrouw is te bloot, vindt reclamewaakhond

TONY VAN GALEN
'Temptation Island'-verleidster Pommeline hoeft zich niet geviseerd te voelen: zij is niet de enige bikinibabe die een doorn in het oog is van reclamewaakhond JEP. Ook de Limburgse Bea Vanuytsel (24) liet zich volgens de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame "tot een object herleiden", toen ze ruim vijf jaar geleden in bikini poseerde met een boormachine en een veiligheidshelm.

Sindsdien siert ze de gevel van de doe-het-zelfzaak van haar oom. Na al die jaren heeft de JEP een klacht ontvangen, en de organisatie eist nu dat de affiche verdwijnt. Flauwekul, vindt Bea. "Lust opwekken? Dat is nooit mijn bedoeling geweest. Sterker: ik zou het zo opnieuw doen." Waarop ze de daad bij het woord voegt.

De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame maant zaakvoerder Filip Beckx van doe-het-zelfzaak 'Jos Beckx' aan om de afbeelding van een jongedame in bikini met een boormachine in haar hand én veiligheidshelm op haar hoofd van zijn gevel te halen. Ze hangt er nochtans al meer dan vijf jaar, maar onlangs heeft een klant er zich aan gestoord. JEP onderzocht de zaak en is van mening dat de vrouw in de bewuste reclame "tot een object wordt herleid" en er "geen enkel verband tussen haar afbeelding en professionele gereedschappen" is.

Hoe reageert Beckx op de aanmaning? En wat zegt JEP wanneer blijkt dat het maar om 1 klacht in vijf jaar gaat? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!
51 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Frans Van der Borght

  Geen reklame voor boormachine?

 • p10 p11

  Als men een reclamespot wil maken met een half naakte vrouw, dan vind men honderd kandidaten die ziel willen verkopen voor geld.

 • Rik Bic

  Als het model zr geen problemen mee heeft. So what ? En dat diegen die er zich aan stoort de andere kant opkijkt. Geen dictatuur vab de minderheid !!!!

 • Alles word Verzwegen

  Pfff wat mag wel nog. Ik heb als vrouw hier geen problemen mee. we moeten nu ook niet te preuts gaan worde he

 • Hedwig Moerman

  Worden daar ook zitpenningen uitbetaald aan eventuele politici? Dan kan ik het verstaan dat het niet volgens de waarden van de maatschappij is...