Deze namiddag geen bijkomende verkeershinder door Tour

UNKNOWN
De doortocht van de Ronde van Frankrijk zorgt deze namiddag niet voor bijkomende verkeershinder op de Vlaamse en Brusselse gewestwegen. Dat werd vernomen bij het Vlaams Verkeerscentrum en bij Mobiel Brussel.

Het afsluiten van de afrit aan het Vierarmenkruispunt zorgde deze voormiddag voor problemen voor heel wat pendelaars vanuit Wallonië. Maar in de namiddag lijkt de situatie zich helemaal genormaliseerd te hebben.

"In Vlaanderen zijn alle wegen weer vrijgemaakt", meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "De verkeersproblemen die zich voordeden op de kleine ring zijn min of meer opgelost. Er is wel nog hinder op de buitenring ter hoogte van het Leonardkruispunt, maar die is te wijten aan een ongeval en heeft dus niets met de Ronde van Frankrijk te maken." Ook andere files die zich voordoen op de grote ring, zouden niet het gevolg zijn van de doortocht van de Tour.

Ook bij Mobiel Brussel viel te horen dat er in de namiddag geen bijzondere problemen worden vastgesteld. "De hinder was al bij al te te vergelijken met die op een normale maandag in juli", aldus Inge Paemen. (belga/ypu)