Ga naar de mobiele website
^ Top

Deze IS-strijders planden aanslag in ons land

kos
De terreurgroep IS heeft foto's naar ­buiten gebracht van de twee terroristen die zijn gedood in Verviers. Eén van de ­allerhoogste leiders noemde hen zijn "broeders in België" en riep op om hun voorbeeld te volgen. "Jullie zullen nog lang in schrik moeten leven", spiegelde hij ons land voor.

Het eerste wat er gisteren naar buiten kwam vanuit de Islamitische Staat, was een geluidsboodschap van Abu Mohammad Al-Adnani. Dat is niet alleen de officiële woordvoerder van de terroristische groep, maar ook de hoogste leider in Syrië. Hij riep zijn aanhangers die in het Westen verblijven op tot nieuwe aanslagen. "Richt jullie tegen de kruisvaarders, waar zij ook te vinden zijn", zo sprak de man. "Of dat nu met explosieven is, met kogels, een mes, een auto, een steen of zelfs een laars of een vuist."

Adnani verwees naar recente terreur in Canada, Australië en Frankrijk - maar ook naar het verijdelde complot in ons land. "Jullie zagen wat onze broeders daar hebben gedaan. Moge Allah hen genadig zijn en hen belonen." Enkele uren na de boodschap van ­Adnani verscheen er een tweet die beelden bevatte van de doden in Verviers, allebei gefotografeerd toen ze aan het front verbleven. Khalid Ben Larbi (23) werd aangeduid als 'Abou Zoubeyr' - dezelfde bijnaam waarmee de man uit Molenbeek ook op Facebook actief was en in augustus nog te kennen gaf dat hij zich in de Syrische stad Deir Ez-Zor bevond - terwijl zijn stadsgenoot Soufiane Amghar (26) kennelijk 'Abou Khalid' werd genoemd door zijn geestesgenoten.

"Dit zijn de martelaren uit België die sjeik Adnani in zijn toespraak heeft vermeld", zo klonk de commentaar. "Moge Allah hen een hoge plaats toekennen."

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug