Deze geweldige video doet Antwerpen van nieuwe Parkbrug watertanden

Op zaterdag 11 juni start in Antwerpen de plaatsing van de Parkbrug, een voetgangers- en fietsersbrug die Park Spoor Noord over de Leien heen verbindt met het Eilandje. De brug wordt met haar niet-alledaagse vorm en gatenpatroon een opvallende toegangspoort voor het noorden. Bekijk hierboven de making-of.

In een Facebook-bericht luidt het: "De brug is 67 meter lang en weegt 170 ton. Ze komt in één geheel aan via het water aan het Kattendijkdok en wordt op één weekend geplaatst. De hinder voor het verkeer wordt zo tot een minimum beperkt. Na de plaatsing duurt het ongeveer één maand voor de brug opent voor het publiek."

"De Parkbrug zal aan de kant van het Eilandje op de London Tower rusten en aan de kant van het park op het kopgebouw van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Ze vormt samen met de aanleg van de parkhelling het sluitstuk van de werken aan Kop Spoor Noord. De brug, naar een ontwerp van Ney & Partners, wordt met haar niet alledaagse vorm en gatenpatroon een opvallende toegangspoort voor het noorden."