Dewinter: "Seksjihad tegen het westen is volop aan de gang"

De Duitse Pegida-oprichter Lutz Bachmann demonstreerde samen met VB-boegbeeld Filip Dewinter gisteren in Antwerpen.
belga De Duitse Pegida-oprichter Lutz Bachmann demonstreerde samen met VB-boegbeeld Filip Dewinter gisteren in Antwerpen.
Antwerpen doet het minder goed dan dat de bestuurscoalitie laat uitschijnen, en superdiversiteit, stadsvlucht en de islam zijn problematisch. Dat was de teneur op de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang Antwerpen in het district Hoboken. Ook Pegida-stichter Bachmann kreeg het woord.

Partijkopstuk Filip Dewinter haalde eerst uit naar het beleid van burgemeester Bart De Wever (N-VA): "We horen overal dat Antwerpen onder de nieuwe coalitie erop vooruit gaat, maar vraag je het de Antwerpenaar zelf, dan klinkt het anders. De geregistreerde criminaliteit daalt, maar de aangiftebereidheid ook." Volgens hem voelen Antwerpenaars zich niet veilig, met uitzondering van moslimjongeren.

Voorts hekelde Dewinter een daling van het welvaartspeil, een witte stadsvlucht en een gekleurde instroom. "Binnenkort komen daar nog duizenden vluchtelingen bij. De helft daarvan zal op het OCMW terugvallen." Over de gebeurtenissen in Keulen klonk het dat er afstand genomen moet worden van de islam. "Dit is de seksjihad tegen het westen, die volop aan de gang is", aldus de Vlaams Belanger.

Hij pleitte opnieuw voor de legalisering van zelfverdedigingswapens. Gratis pepperspray uitdelen - zoals aangekondigd - gebeurde na politieadvies echter niet. Geïnteresseerden konden wel hun naam achterlaten. Partijgenote Anke Van dermeersch kreeg een eerste, symbolisch peppersprayflesje.

Dewinter foeterde voorts ook op de mogelijke Saoedische investering van ERS in de haven en het schrappen van oppositiemandaten in de raad van bestuur van het Havenbedrijf.

De Vlaams Belanger blikte al vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. "Het zal weer een harde strijd worden. We zijn niet van plan om ons te laten afslachten en aan de kant te laten staan. Ons alternatief zal luider klinken dan ooit tevoren", besloot Dewinter.

Daarna sprak Lutz Bachmann nog, de stichter van de anti-islambeweging Pegida. Hij benadrukte het belang van internationale samenwerking.

belga
"Sluit nu meteen zes moskeeën" | HLN AntwerpenReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels