Dewinter richt zich in het Turks tot Erdogan: "Blijf hier weg, dit is ons land"

belga
In de Kamer heeft Filip Dewinter vandaag een pleidooi gehouden om de Turkse president Erdogan en zijn regeringsleden geen toestemming te geven om in ons land campagne te voeren naar aanleiding van een referendum over een geplande Turkse grondwetswijziging. Voor de duidelijkheid herhaalde de Vlaams Belanger zijn boodschap ook nog eens in het Turks.

In verscheidene landen woedt momenteel een debat over de vraag hoe om te gaan met Turkse regeringsleden die campagne willen voeren in Europa met het oog op het referendum van 16 april. Turkse kiezers kunnen zich op die dag uitspreken over een grondwetswijziging die de macht van de president aanzienlijk versterkt.

Regeringspartij N-VA wil een verbod op kiescampagnes met Turkse politici op Europees grondgebied. Filip Dewinter van Vlaams Belang deelt die mening en zei vandaag in de Kamer dat Erdogan en zijn AKP-partij hier niet welkom zijn. "Opdat ze het goed zouden verstaan, zou ik het graag nog eens in het Turks zeggen", aldus Dewinter, die vervolgens zijn beste Turks bovenhaalde en "blijf hier weg, dit is ons land" zei.
57 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • pala palabiyik

  Hij wist en weet dat in turkije veel nee stemmers zijn ik stem nnnnnneeeeeee en nog eens neeeeee voor die halve gare komkomer

 • ProErdogan

  En toch ga ik voor Erdogan stemmen

 • Anonymous

  Helemaal juist Filip, dat ze dat ginder maar doen zoals ze zoveel zouden moeten doen! Leve VLAAMS BELANG

 • crs crs

  Wow filip onze nationale held...

 • Anonymous

  Heeft hier niks te zoeken.dat hij het maar in zijn land menswaardig maakt.Nog veel armoede en de kleine mens nog minderwaardig maken. Dat is die zogezegde goede Erdogan.Als hij dan toch zo goed is . Volgen zou ik zeggen en maak hier plaats voor degenen die zich wel willen aanpassen!!!!!