Dewinter: "Islam is roofdier dat zwakke prooi Europa aanvalt"

UNKNOWN

"Islamfobie is een plicht". Dat stelt Filip Dewinter in zijn nieuwe boek "Inch'Allah? De islamisering van Europa" dat maandag wordt voorgesteld. Het Antwerpse kopstuk van het Vlaams Belang vindt dat de islam een roofdier is dat de zwakke prooi Europa aanvalt. Hij pleit voor het afbouw van de islamstructuren die zich in Vlaanderen aan het vormen zijn, het stoppen van de islamisering en een stop van de immigratie uit moslimlanden.

In zijn boek viseert Filip Dewinter niet de moslims, maar de islam als ideologie. "De gematigde moslims zijn met velen maar ze zijn niet relevant. Wel de radicale moslims die de moskeeën in hun macht hebben", zei hij vanavond in Terzake (Canvas). Ook in het Nieuws van vtm gaf hij toelichting.

Streng beleid
Dewinter wil de moslims afsnijden door een streng beleid inzake schotelantennes, internet en andere digitale communicatie te voeren. De Vlaamse en lokale overheden moeten strenger een onderzoek voeren naar de moskeeën bij de erkenning en de subsidiëring. Ze moeten onderworpen worden aan permanent veiligheidstoezicht. De structuren die de islam in Vlaanderen en Europa uitbouwt, moeten worden afgebouwd.

Filip Dewinter schreef zijn boek in eigen naam, maar liet het lezen door het partijbestuur. De standpunten komen in grote mate overeen met die van het Vlaams Belang, luidde het. Dewinter vindt dat tijdens de komende verkiezingscampagne het debat over de islam moet kunnen gevoerd worden. (belga/adv)