Dewinter eist in Londen vrijlating van anti-islamactivist Tommy Robinson: "Rechters collaboreren met de vijand"

Filip Dewinter en Geert Wilders strijden voor hetzelfde doel.
Twitter Filip Dewinter en Geert Wilders strijden voor hetzelfde doel.
Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter is vandaag naar Londen getrokken om te betogen voor de vrijlating van de veroordeelde Britse anti-islamactivist Tommy Robinson. Die zit een gevangenisstraf uit omdat hij verdachten in een rechtszaak over zedenmisdrijven had gefilmd.
EPA

Volgens woordvoerder Sam Van Rooy was de delegatie van de extreemrechtse partij in Londen op uitnodiging van de familie van Robinson. Ook de Nederlandse politicus Geert Wilders maakte er zijn opwachting. De twee spraken er de menigte toe. "De rechters en politici die deze beslissing (om Rommy Robinson op te sluiten; nvdr) steunen en verdedigen, collaboreren met de vijand", zei Dewinter.

Tommy Robinson zit een gevangenisstraf uit van 13 maanden voor het filmen van verdachten in een rechtszaak over zedenmisdrijven. Dat mag in Groot-Brittannië niet omdat het de juryleden zou kunnen beïnvloeden en daardoor de verdachten het recht op een eerlijk proces zou kunnen ontzeggen. Hij kreeg daarvoor in 2017 een voorwaardelijke celstraf. 

EPA

Eind mei werd de extreemrechtse activist in Leeds echter opnieuw aangehouden voor vergelijkbare feiten. Daar bracht Robinson verslag uit van een proces tegen Britse mannen van Pakistaanse komaf die terechtstonden wegens seksueel misbruik van tientallen meisjes. Daarop moest de activist effectief naar de cel.

EPA
EPA
EPA
EPA55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernaerts Diane

  Wat een held, die Wilders, zich verschuilend tussen minstens 10 agenten!

 • Gino Denil

  Heb toch sterk de indruk dat ze zich graag in die rol wentelen van "nooit beleid mogen voeren" door de manier waarop ze zich gedragen en zich als zweeppartij profileren, Lodewijk Verborgt. In de wetenschap dat je het zo lang kunt uithouden op kosten van de belastingbetaler. Want wel beleid voeren heeft vaak tot gevolg dat je onkunde boven water komt en je terug in de vergeetput van de geschiedenis verzeilt. Zoals de N-VA aan het ondervinden is.

 • stavros kanakaris

  Extreemrechts dat het woord collaboratie in de mond neemt is altijd hilarisch

 • GERARD DE PELECIJN

  Gelukkig zijn er nog mensen die vechten voor ons geluk, de rest telt het geld!

 • Mario Bocque

  En nu maar alles doodzwijgen, zo gaat dat nu in Europa. Ik vrees dat dit niet meer voor lang zal zijn.