Dewinter: "Antwerpen verkleurt, verarmt, vergrijst en wordt onveiliger"

Photo News

Antwerpen verkleurt, verarmt, vergrijst en wordt onveiliger. Dat is de decenniumconclusie van Filip Dewinter, die daarmee in fel contrast staat met het "rooskleurige decenniumoverzicht uit de Antwerpse meerderheid".

Bakstenen
"Het voorbije decennium werd vooral in bakstenen geïnvesteerd. Een inhaaloefening die absoluut noodzakelijk was, maar die niet heeft kunnen vermijden dat Antwerpen de voorbije tien jaar achteruit is gegaan", aldus Dewinter. "Het multiculturalisme, het politiek correcte denken en het soms geforceerde positivosfeertje zorgt ervoor dat de negatieve socio-economische en etnisch-demografische evolutie nauwelijks nog aandacht krijgen.

Veertien jaar

Aan de hand van cijfers van de stad verwacht het Belang dat Antwerpen binnen veertien jaar een meerderheid aan allochtonen zal tellen. "Dat is te wijten aan de witte vlucht, de vergrijzing van de autochtone bevolking en de toename van de allochtone bevolking."
 
De kaap van 150.000 allochtonen, 31 procent van de Antwerpse bevolking, zal volgens het Vlaams Belang in 2010 ruim overschreden worden. "Deze cijfers houden nog geen rekening met de recente algemene regularisatie, goed voor ongeveer 10.400 personen.
Bovendien houden ze ook geen rekening met de 10.000 vreemdelingen in het wachtregister die naar verwachting in 2010 individueel geregulariseerd worden."
 
Bevolkingssamenstelling
Vlaams Belang koppelt de toenemende armoede en werkloosheid aan diezelfde veranderende bevolkingssamenstelling. "Alleen een doordacht en gedurfd immigratie- en assimilatiebeleid gekoppeld aan een doorgedreven gezinspolitiek kan op half lange termijn een ommekeer betekenen. Dat wordt dé uitdaging voor het nieuwe decennium", besluit Dewinter. (belga/vbd)