Deurwaarder neemt inboedel gekraakte villa Schilde op

Screenshot ATV / YouTube
De familie Van Loon woont al jarenlang in de'gekraakte' villa in de Schildese straat De Kluis zonder huur te betalen. Eigenaar Chistriaan van Assendelft van Wijck, die de laatste dagen in een motorhome voor zijn huis kampeerde, kijkt met lede ogen toe. Nu is de deurwaarder met een slotenmaker en de politie de inboedel van de villa gaan noteren. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Sinds vader Van Loon in de gevangenis zit, begon zijn vrouw spullen uit de villa te verkopen. Zo werd een keuken ter waarde van 200.000 euro voor 9.000 euro verpatst om de advocaten van Van Loon te betalen.

De Amsterdamse eigenaar van Assendelft van Wijck procedeert al maanden om de 'huurders' uit zijn huis te krijgen. De vrederechter van Schilde zal daar nu over beslissen.

Opluchting
Ondertussen kwamen deurwaarder en politie de inboedel opnemen, tot opluchting van de eigenaar. De badkuip met gouden poten kan zo bijvoorbeeld niet meer verkocht worden door mevrouw Van Loon.

Gazet van Antwerpen maakt nog melding van signalen dat eigenaar van Assendelft van Wijck zelf niet recht in zijn schoenen zou staan. Zo zou hij schuldeisers hebben. "Dan zou ik toch gek zijn om met mijn gezicht in de krant te gaan staan?", reageert hij. "Als je geld hebt, wek je altijd afgunst op en vertellen ze praatjes."

Curaçao
De Nederlander bouwde drie jaar geleden zijn zelfontworpen Engelse cottagevilla, genaamd 'Villa Rose'. De bedoeling was om er zelf te gaan wonen, maar door privéomstandigheden kwam het nooit zover en verhuisde hij naar Curaçao op de Nederlandse Antillen, waar hij nog altijd woont.