Dertigtal bezoekers van dance-event in Gent met drugs betrapt

Tijdens een dance-event in Flanders Expo in Gent zijn zaterdag 34 personen betrapt op het bezit van drugs. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. Via het systeem van de onmiddellijke minnelijke schikking heeft het gerecht 5.710 euro geïnd in ruil voor het afzien van verdere vervolging.

Het evenement 'Flashback' vond zaterdagavond plaats in Flanders Expo in Gent. De lokale politie van Gent voerde samen met het parket drugcontroles uit. "Er werd gebruik gemaakt van een drop-box waarin feestvierders hun eventuele verdovende middelen konden droppen aan de ingang, alvorens ze door de politie gecontroleerd zouden worden op drugsbezit", zegt het parket.

Daarna werden de bezoekers gecontroleerd en werd gebruik gemaakt van een drughond. Bij 34 personen werden verdovende middelen aangetroffen. De meeste verdachten betaalden een onmiddellijke minnelijke schikking om aan vervolging te ontsnappen. Daarbij werd 5.710 euro geïnd. Twee personen werden gedagvaard in snelrecht en moeten zich op 22 juni verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent.