Dertiger verliest derde keer in zes maanden rijbewijs voor drugs achter het stuur

Archiefbeeld.
Photonews Archiefbeeld.
De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft deze ochtend rond 01.30 uur op de Tongersestraat in Bilzen een 35-jarige man tegengehouden, die na controle voor de derde keer in zes maanden tijd zijn rijbewijs moest afgeven. Hij werd telkens betrapt met drugs achter het stuur. 

Op de vraag van de politie om een geldig rijbewijs te tonen, moest hij toegeven dat hij een rijverbod van vijftien dagen had lopen.

De 35-jarige man uit Bilzen werd bij een bobcontrole aan de kant gezet. Bij nazicht bleek dat zijn rijbewijs op 20 december was ingetrokken wegens sturen onder invloed van verdovende middelen. Hij weigerde een speekseltest af te leggen. Wegens het ontbreken van een geldig rijbewijs werd zijn voertuig getakeld en voor vijftien dagen ingehouden. In het politiecommissariaat wilde hij ook geen bloedproef laten afnemen. Hij zal zich later bij een politierechter moeten verantwoorden. 

Vandaag rond 5 uur kwam daarnaast een melding binnen van een aanrijding tegen een omheining op de Palsbosstraat in Bilzen. Het voertuig was zwaar beschadigd, maar de 23-jarige bestuurder uit Diepenbeek was ongedeerd. De man had wel bijna 3 promille alcohol in het bloed. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. De politie sloot hem wegens openbare dronkenschap op, zodat hij kon ontnuchteren. Ook hij zal later in de politierechtbank zijn verhaal mogen doen.
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van Den Bossche

  Op het moment van deze controle had hij zelfs geen rijbewijs.Nu enkel nog zijn auto en zijn vrijheid afnemen en best ook zijn drugs. 35 jaar en nog niet volwassen , zal er niet meer van komen denk ik

 • freddy depaepe

  en ze gaan het legaal maken!

 • Jozef Van Raemdonck

  Geef hem nog een voorlaatste kans

 • JAN krommentak

  Hoe kan een politierechter dit blijven verantwoorden wat als deze persoon na het zoveelste feit een kind omver rijd dat kan je toch gewoon niet maken wie begrijpt dat ?

 • urbain celis

  auto voorgoed aan de ketting, zeer zware boete en enkele jaren in de gevangenis