Dertiger riskeert 18 maanden cel voor misbruik jongetje (6): "Het moest ons geheim blijven"

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
Een 35-jarige man uit Laakdal riskeert 18 maanden cel voor grensoverschrijdend seksueel gedrag tegenover een kind dat zes jaar oud was. De feiten speelden zich af op de boerderij van de ouders van het slachtoffer waar de beklaagde veel over de vloer kwam. Het misbruik kwam in 2017 aan het licht, omdat de jongen op school dreigde geschorst te worden. De beklaagde zelf dacht dat er geen rechtszaak meer van zou komen, maar de bom barstte toch. De jongen moest de beklaagde in de mond urineren. Hij zou ook in de onderbroek van de jongen hebben gezeten.

Buiten die feiten van grensoverschrijdend seksueel gedrag had de beklaagde volgens zijn advocaat een onberispelijk leven. Een gerechtspsychiater onderzocht de man en die kwam tot de conclusie dat er schuldinzicht is bij de beklaagde en dat er geen pedoseksuele neiging is. Volgens de verdediging hebben de feiten zich tussen 2005 en 2007 afgespeeld, maar het openbare ministerie zag een langere periode. Sinds alles aan het licht is gekomen, is de man ook in begeleiding gegaan bij een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg.

Het openbare ministerie wilde met die elementen rekening houden en had geen bezwaar om de man een probatie-uitstel toe te kennen voor de celstraf van achttien maanden. Het slachtoffer confronteerde de beklaagde op latere leeftijd met de praktijken die hij had moeten ondergaan. "Zoals in zovele zaken zei de beklaagde dat het een geheim moest blijven tussen hem en het kind. Aan het slachtoffer stuurde hij berichten dat het allemaal veel geld zou kosten, als het tot een rechtszaak zou komen", aldus de procureur.

De rechtbank in Hasselt doet op 5 oktober een uitspraak.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mijntje vermeire

  WATTE 18 maanden voor deze vreselijke feiten ,daar is mijn verstand te klein voor .

 • Marc Geerts

  18 maanden = nada. 5 jaar de cel in, kinderen laat je met rust.

 • gilberte Vergaelen

  De smeerlap, hopelijk krijgt hij de zwaarste straf.

 • karima chellaoui

  Typisch België word op zijn vingers getikt maar dat jongetje leeft er mee voor de rest van zijn leven

 • Eugene Gysels

  Ik vind deze straf toch echt te zacht voor zulke zwaarwichtige feiten. Deze jongen zal dit wel heel zijn leven moeten meedragen. Het lijkt er meer en meer op dat rechters politici in een toga zijn geworden...of al waren.