Dertiger die zwakbegaafde stiefdochter twee jaar lang misbruikte, krijgt vier jaar cel

Thinkstock
Een dertiger uit Roeselare is maandag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk tot vier jaar cel veroordeeld, waarvan de helft effectief, voor het misbruiken van het dochtertje van zijn toenmalige vriendin. Dat deed hij gedurende een periode van twee jaar.

De man had op het moment van de feiten een relatie met een vrouw die een dochtertje had dat mentaal zwakbegaafd was. In een periode van twee jaar, tussen haar elfde en dertiende, vergreep de man zich verschillende keren aan het meisje. 

De feiten kwamen aan het licht toen het meisje seksuele voorlichting kreeg op school aan het einde van het vorige schooljaar. Toen ze leerde dat je wettelijk pas seksuele betrekkingen mag hebben vanaf zestien jaar, begon het meisje zich vragen te stellen bij de handelingen van de dertiger. Ze vertelde haar schooljuffrouw over wat er zich thuis afspeelde. 

De man handelde telkens wanneer de vrouw van huis was. Volgens hem wilde hij het meisje leren wat seks inhield tegen dat ze zelf seksueel actief zou worden.

De rechtbank gaf de man vier jaar cel, waarvan de helft effectief, en gekoppeld aan probatievoorwaarden. Hij moet de mama en de jonge dochter ook 10.000 euro schadevergoeding betalen. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Temmerman

  Nog zo een smeerlap.

 • Piet Huysentruyt

  Die brengt geen dag achter de tralies door, welkom in Belgiskistan!

 • pietertje Kamp

  En een ander krijgt 3j voorwaardelijk, slapen die rechters wel goed snachts ?

 • Martine Rochtus

  Das toch geen straf voor misbruiken van een kind van 11 jaar en dan nog zwakbegaafd ...weer een uitspraaak van een abnormale rechter

 • Pascal De Groote

  Nog weinig normale mensen over precies. Precies allemaal wel iets.