Dertien in opspraak geraakte ex-leden Publifin nemen deel aan verkiezingen

Serge Manzato (PS).
BELGA Serge Manzato (PS).
Dertien van de 25 in opspraak geraakte oud-leden van de sectorcomités bij de Luikse intercommunale Publifin zijn kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat schrijft La Libre Belgique

Twaalf voormalige leden, hoofdzakelijk politici die amper aan de vergaderingen van de 'nep-adviesraden' van Publifin deelnamen, dingen niet meer mee naar de gunst van de kiezer.

Het Publifin-schandaal barstte eind 2016 los toen het bestaan aan het licht werd gebracht van drie sectorcomités, waarin 25 mandatarissen zetelden die riante vergoedingen opstreken voor vergaderingen waar ze zelfs niet aan hoefden deel te nemen. Ook het belang van de adviesraden zelf werd in vraag gesteld. In de nasleep van het schandaal, dat in het Waals Parlement tot de oprichting van een onderzoekscommissie heeft geleid, werden de betrokkenen gevraagd hun bezoldiging terug te storten. Met uitzondering van Serge Manzato (PS) en Anne Delvaux (cdH) deden ze dat allemaal.

Twee jaar later nemen de politici die het minst vaak kwamen opdagen voor de vergaderingen van de sectorcomités niet opnieuw deel aan de lokale verkiezingen. Serge Manzato, die opkomt in Engis (Luik), is de enige uitzondering.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Spandel

  Er is een 'geheime partij' die bestaat uit oplichters en andere witteboordencriminelen. De partij noemt 'EB' (eigen belang) en wint bij àlle verkiezingen. De leden krijgen steeds opnieuw plaatsjes op 'de lijsten' en de bedoeling van de partij is het in stand houden van regels, wetten en achterpoortjes, die hun leden, criminelen en allerlei criminaliteit 'straffeloos' houden.

 • vanaeken jokke

  En den Termont zijn trawanten in Gent zijn ze al vergeten Termont staat toch ook nog op de lijst de Vlaamse graaier.

 • vanaeken jokke

  Termont komt toch ook nog op zat ook in publifin de SPA graaier zijn ze vergeten.

 • isabel da silva

  Er zijn dus nog altijd mensen die denken dat je van eender welke corrupte politieker , alsnog een heilige kan maken . Droom vooral verder !

 • etienne vijverman

  ze kunnen het niet laten .....de gemakkelijkste weg naar goed betaald en veel onder de tafel