Derde verdachte gigantische Red Bull-roof geklist in Spanje

Uit dit transportbedrijf in Rekkem (Menen) werd voor 950.000 euro aan Red Bull-blikjes gestolen.
Lieven Samyn Uit dit transportbedrijf in Rekkem (Menen) werd voor 950.000 euro aan Red Bull-blikjes gestolen.
Een derde verdachte van de spectaculaire Red Bull-diefstal afgelopen zomer in Rekkem (Menen) is aangehouden, zo meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

Bij de diefstal werd voor 950.000 euro aan blikjes Red Bull gestolen uit een hangar in Rekkem. De man was gevlucht naar Spanje, maar werd onlangs uitgeleverd.  Eerder waren al twee verdachten aangehouden in de zaak. Het gaat om een man uit Waregem en een man uit Moeskroen. 

Een derde verdachte was naar Spanje gevlucht, maar kon daar worden opgepakt. Hij werd onlangs aan ons land uitgeleverd en is vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen, zo meldt het parket. Hij blijft aangehouden. 

300 palletten

In augustus waren driehonderd palletten Red Bull of elf opleggers van de energiedrank verdwenen uit een hangar in Rekkem. De dieven hadden naar schatting twaalf uur nodig om de hangar in de industriezone vlakbij de Franse grens leeg te halen. Kort na de spectaculaire diefstal werden twee opleggers met gestolen bikjes gevonden in Moeskroen, en ook in Antwerpen en het Franse Douai werd een deel van de buit teruggevonden. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Peeters

    Politici stelen de ganse dag al dan niet illegaal. Sommige volgen gewoon het voorbeeld.

  • danny janssens

    Bij een roof van deze schaal is er altijd een insider medeverantwoordelijk. Zou me niet verwonderen dat er nog meer worden opgepakt.