Demir (N-VA) sneert naar De Clercq (Open Vld): “Ook voor uw specialiteit, ‘Gentse hautaine Waterzooi op nepotistische wijze’ is er plaats in de canon”

Zuhal Demir.
Photo News Zuhal Demir.
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) is niet opgezet met de kritiek van Gents burgemeester Mathias De Clercq op haar uitspraak om ‘ballekes in tomatensaus’ op te nemen in de Vlaamse canon. “Ook uw specialiteit, ‘Gentse hautaine Waterzooi op nepotistische wijze’”, mag van Demir in de canon, haalt ze - met een korreltje zout - uit op Twitter.

Demir zei afgelopen weekend op een evenement van Jong Keukengeweld dat ze het Vlaamse culinaire erfgoed verder op de kaart wil zetten via Toerisme Vlaanderen. “Daar willen we de wereld laten kennis maken met al het lekkers dat Vlaanderen te bieden heeft.” En wat Demir betreft, mogen de ‘ballekes in tomatensaus’, sowieso in de Vlaamse canon, voegde ze er ludiek aan toe. 

De quote werd de voorbije dagen druk gedeeld op sociale media, en ook Gents burgemeester Mathias De Clercq deed zijn duit in het zakje. "Zelfs onze kookpotten worden het voorwerp van identitaire politiek op de ‘Vlaemsche’ natie te realiseren”, tweette hij. "Wat iemand eet, gaat niemand een ‘tomaten’bal aan.”

De N-VA-politica pikt de kritiek niet, liet ze eveneens op Twitter verstaan - zij het met “een korreltje zout”. “Wees gerust Mathias: ook voor uw specialiteit, ‘Gentse hautaine Waterzooi op nepotistische wijze’, is er plaats in de canon.”
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Gingen ze dat niet overlaten aan specialisten. Die overbodige Vlaamse canon.

 • JEAN-PIERRE PHILIPPE

  Zou haar tijd beter dringend in klimaatproblemen steken dan ons land verder naar de afgrond te leiden!

 • raf peeters

  Hebben die echt niets zinnigs te doen,is dat het niveau tegenwoordig tomatensoep met balletjes.Politiek is inderdaad een soep en de burger zijn schijnbaar de balletjes,hoe-lang gaan we dat nog blijven slikken.

 • ANN LIMBOS

  Spijkers met koppen. Een vrouw naar mijn hart.

 • Jan Boden

  Tegenwoordig begint het meer op Gentse Rotzooi te lijken.