Demir: "AKP van Erdogan roept Genkenaren op om op CD&V te stemmen"

Zuhal Demir (foto) verwijst naar een Facebook-post van AKP België. Daarin zouden de Turkse Belgen in Genk worden opgeroepen om voor CD&V en burgemeester Wim Dries te stemmen.
Jan Aelberts Zuhal Demir (foto) verwijst naar een Facebook-post van AKP België. Daarin zouden de Turkse Belgen in Genk worden opgeroepen om voor CD&V en burgemeester Wim Dries te stemmen.
De AKP van de Turkse president Erdogan zou de Turken in Genk oproepen om voor CD&V te stemmen. Dat heeft staatssecretaris en Genks N-VA-lijsttrekker Zuhal Demir vandaag gezegd in het VRT-programma 'Iedereen Kiest'.

Demir verwijst naar een Facebook-post van AKP België. Daarin zouden de Turkse Belgen in Genk worden opgeroepen om voor CD&V en burgemeester Wim Dries te stemmen. Die laatste wil zelf niet kwijt of hij blij is met de steun van de partij van Erdogan. "Ik weet niet of die steun er is. Ik hoor ook andere verhalen. Ik bouw een stad uit voor alle Genkenaren", aldus Dries.

Vlaams Belang-lijsttrekker Chris Janssens betreurt dat Dries "nog niet eens formeel afstand kan nemen van de steun van een dictator als Erdogan alleen om de Turkse kiezer in Genk te charmeren".
99 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • viviane van oosterwijck

  Als je Antwerpen binnenrijdt zie je overal de krimpende maan en een ster op hun grote bakken (oude diesels) en de dames in nationale klederdracht. De 'diversiteit' is niet aan hen besteed.

 • Dick DECOCK

  Eindelijk weten we tenminste waar CD&V voor staat.

 • rik lagrou

  Die mensen krijgen nog stemadvies Wat ging X zeggen moest hun President deuren open gelaten Wat?,de paus gaf ook stemadvies Onze regeringen hebben gezin hereniging toegelaten en zo ouderen hier gekomen en kinderen zo moeten jullie leven Jongeren hadden geen recht op eigen keuze Belgie heeft dat toegestaan huwen zonder elkaar te kennen

 • Vera Bres

  Als de CD&V het moet hebben van Turkse kiezers , wat zo is natuurlijk ,ja dan is het heel triest gesteld .Normaal gezien had een dubbele nationaliteit NOOIT mogen bestaan , dit is een kaakslag voor de echte Belg.

 • Francois stras

  Demir maakt niet de minste kans !! Burgemeester Dries houd de gemeenschap met een dubbele nationaliteit te vriend om stemmen te halen en Ergogan roept de Turken op om op de CD&V te stemmen....ja , dan weet je het wel hé.