Delphine Boël eist 5.000 euro per dag dat Koning Albert II weigert DNA-staal af te staan

Koning Albert II wil geen DNA afstaan in de zaak rond zijn vermeende dochter Delphine Boël. Haar advocaten eisen nu een dwangsom.
EPA Koning Albert II wil geen DNA afstaan in de zaak rond zijn vermeende dochter Delphine Boël. Haar advocaten eisen nu een dwangsom.
Moet Koning Albert II een DNA-staal afstaan of heeft zijn cassatieberoep deze verplichting tijdelijk ‘on hold’ gezet? Op 14 februari moet de rechter zich daarover uitspreken. De advocaten van Delphine Boël eisen alvast 5.000 euro schadevergoeding per dag dat Albert weigert DNA af te staan. Dat schrijft Le Soir.

 Volgende week woensdag staan de advocaten van Boël en Albert II opnieuw lijnrecht tegenover elkaar. Inzet is het wel of niet verplicht afstaan van een DNA-staal.

Eind oktober besliste de rechtbank namelijk dat Jacques Boël noch de biologische noch de wettelijke vader was van Delphine. Om het vaderschap van Koning Albert II te onderzoeken, diende de koning zich binnen de drie maanden te onderwerpen aan een DNA-test. De koning weigerde dat.

Uitstel of niet?

De rechter moet zich volgende week buigen over het feit of cassatieberoep opschortend werkt (en dus koning Albert voorlopig vrijstelt van het afstaan van een DNA-staal) of niet. Voor de advocaten van Boël is dat duidelijk niet het geval. Zij zeggen dat de koning dus een staal moet afgeven. Maar de advocaten van de koning willen wachten op de uitspraak van het Hof van Cassatie. Dat kan nog anderhalf jaar duren.

Dwangsom van 5.000 euro

Om hun claim kracht bij te zetten, eisen de advocaten van Boël een dwangsom van 5.000 euro per dag dat koning Albert weigert een DNA-staal af te staan. Maar daarvoor moeten ze dus wel eerst gelijk krijgen van de rechter.

De uitspraak volgt op 14 februari.

Bekijk ook deze video van 5 november 2018, toen bekend raakte dat koning Albert II een DNA-test moest laten doen.
106 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sylvia nuyts

  Bij koning Albert draait alles om geld. Waarom zou ze dat niet als drukkingsmiddel mogen gebruiken. Groot gelijk heeft ze en ik hoop dat ze het wint

 • Christine Debondt

  Akkoord ze mag de waarheid weten maar als hij geen koning was... was ze zo in de strijd gegaan? Na zoveel jaren en nu eist ze ook geld! Geld geld geld dat telt uiteindelijk alleen! En van wie is dat geld? Als Albert een gewone burger was had ze zoveel troelala niet gemaakt en zich bij neerleggen dat hij met haar niets te maken wilt hebben... Echt dit wordt belachelijk en zo veel aandacht aangeven alleen omdat hij koning was/is...!!!

 • Eddy Claes

  Delphine verliest nu wel alle geloofwaardigheid OK Albert is haar vader en dan ? Verwacht ze soms dat Paola haar uitnodigt om samen op vakantie te gaan ? Albert heeft zijn erfenis al lang geregeld (net zoals Boudewijn) alles gaat naar Paola ! En Delphine gaat achter het net vissen ! Terecht ook

 • jan gerets

  Raar volk die " royals " ... Albert wil zijn DNA niet geven ... en Delphine beweert dat ze Albert zijn DNA al heel haar leven heeft .... So, what's the problem ?

 • Billy Bob

  Ik dacht dat het haar nooit om het geld te doen was, nu een mogelijke erfenis er zit aan te komen moet het wel allemaal op papier. Ze is er anders het beste van af gekomen van alle koningskinderen. Nooit opgesloten geweest in het prep-leven vol verplichtingen en beperkingen die andere koningskinderen moeten ondergaan. Haar vrijheid gehad en wanneer het haar uitkwam de publiciteit opzoeken voor haar tentoonstellingen te promoten. En nu nog eens goed cashen ook.