Deliveroo biedt koeriers vernieuwd verzekeringspakket aan, zelfstandigenstatuut voorlopig niet aangepast

Een Deliveroo-courier. Deliveroo biedt aan zijn zelfstandige fietskoeriers een vernieuwd en gratis verzekeringspakket aan, waardoor ze gedekt zijn door een ongevallen- en burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Aan het zelfstandigenstatuut wijzigt echter niets.
Getty Images Een Deliveroo-courier. Deliveroo biedt aan zijn zelfstandige fietskoeriers een vernieuwd en gratis verzekeringspakket aan, waardoor ze gedekt zijn door een ongevallen- en burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Aan het zelfstandigenstatuut wijzigt echter niets.
Deliveroo biedt aan zijn zelfstandige fietskoeriers een vernieuwd en gratis verzekeringspakket aan, waardoor ze gedekt zijn door een ongevallen- en burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Aan het zelfstandigenstatuut wijzigt echter niets, wat voor de vakbond nog altijd een strijdpunt is.

De verzekering die Deliveroo aanbiedt, geldt voor alle landen waar het bedrijf actief is, klinkt het. "De 35.000 koeriers in twaalf landen zullen gedekt zijn."
Voor België werd een akkord afgesloten met Qover. "Dit nieuwe product evenaart of overtreft het bestaande verzekeringspakket", klinkt het. Zo zullen medische kosten tot 7.500 euro gedekt zijn, in plaats van 5.000 euro, en verhoogt de tussenkomst bij ziekenhuisverblijf, tot 3.000 euro. Tot één uur na het uitloggen op de app blijft de verzekering van kracht.

De koeriers van Deliveroo werken sinds 1 februari als zelfstandige. Voorheen waren ze in loondienst via een coöperatieve organisatie. De beslissing, die eind vorig jaar werd aangekondigd, zorgde al voor sociaal protest.

Flyers en actie 

Dat protest is nog niet gaan liggen: de socialistische transportarbeidersbond BTB liet eind vorige maand weten opnieuw flyers te zullen uitdelen om het grote publiek bewust te maken van de problematiek. Ze wil ook opnieuw actie voeren aan het kantoorgebouw van Deliveroo in Elsene. 

Het collectief van koeriers gaat op zijn beurt dinsdag demonstreren op het Poelaertplein in Brussel, om de twee koeriers die door de directie van Deliveroo voor de rechter zijn gedaagd, te steunen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joske Martens

    Bedragen genoemd die hun verzekering schikt tussen te komen zijn heel pover als je het nodig zal hebben.