Delhaize steekt supermarkten in nieuw kleedje

CEO Xavier Piesvaux in de vernieuwde winkel in Nijvel.
Photo News CEO Xavier Piesvaux in de vernieuwde winkel in Nijvel.
Delhaize heeft vandaag in Nijvel een nieuw supermarktconcept voorgesteld, dat het nog dit jaar ook in negen andere supermarkten wil toepassen. Volgend jaar volgen nog eens 36 andere winkels. 

De keten wil naar eigen zeggen de verwachtingen van klanten beter beantwoorden met een nieuwe strategie rond gezonde voeding, makkelijk winkelen en toegang tot scherp geprijsde producten. 

De lay-out van de winkel werd volledig opnieuw ontworpen. Zo is een beenhouwersdienst met bediening voorzien, alsook een "vers atelier" voor verse bereidingen. Bij de nieuwigheden hoort verder een meer intuïtief parcours voor de klant, bepaalde producten (noten, granen en zaden) die in bulk verkocht worden, herbruikbare tassen in katoen en schermen die toelaten om producten te bestellen voor levering in de winkel of thuis. Het gamma aan bioproducten wordt meer benadrukt. Voorts voorziet het winkelconcept ook een ingekort winkelparcours voor gehaaste klanten. Ook het aantal zelfscankassa’s zal flink omhoog gaan.

Na de winkel in Nijvel is het volgende week de beurt aan die van Edingen. Nog eens acht andere supermarkten volgen nog dit jaar, volgend jaar worden 36 supermarkten in een nieuw kleedje gestoken. Delhaize wil in drie jaar tijd al zijn winkels vernieuwen. Gedurende die periode wordt jaarlijks 200 miljoen euro geïnvesteerd aan de transformatie. Ook voor de Proxy Delhaizes is een variant van het nieuwe concept gepland. 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marleen Breugelmans

  allee de klant moet terug nummerkes trekken en... wachten....

 • Ronny Van de Wal

  Is ook al gedaan een tijdje geleden in de Delhaize aan Hopland te Antwerpen.

 • Rudy Keymolen

  Wat een geldverspilling, daarom zijn ze natuurlijk ook zo duur. Blijkbaar hebben ze ook geen oog voor mileu, kan er nog meer plastiek verbruikt worden (zie foto 1)? SCHANDALIG!!! In ieder geval, mij zie je hier niet meer hoor!

 • Rudy Keymolen

  Een supermarkt is toch geen daguitstap met de familie? Beter een kale saaie winkel en de prijzen wat verlagen. Proficiait delhaize, gebruik nog wat meer plastiek!! (zie eerste foto). Ik hoop dat jullie veel klanten verliezen, denk eens aan het milieu aub.

 • Peeters Freddy

  Mooi maar ik winkel daar niet, te duur.