Delhaize roept rijst van eigen merk terug wegens mogelijk kankerverwekkend

Archiefbeeld.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld.
Supermarktketen Delhaize heeft basmatirijst van het eigen merk uit de winkelrekken gehaald, omdat het product een te hoog gehalte aflatoxine bevat. Aan de klanten die de rijst al gekocht hebben, wordt gevraagd om het product terug naar hun winkel te brengen.

Het teruggeroepen product is de 'Basmati rijst 4x125g' van het merk Delhaize en met de EAN-code 5400113541240. De rijst wordt al sinds 5 januari verkocht en is volgens de verpakking ten minste houdbaar tot 16/12/2016 of 17/02/2017.

Aflatoxine
Delhaize heeft in samenspraak met het federaal voedselagentschap (FAVV) beslist om het product uit de handel te halen, omdat het meer aflatoxine bevat dan is toegelaten. Aflatoxine is een giftige stof die door bepaalde schimmels wordt aangemaakt. Het nestelt zich op voedsel zoals pinda's, noten, granen, rijst en peulvruchten. Een herhaaldelijke verhoogde inname van de stof kan kankerverwekkend zijn.

De consumenten die dit product hebben gekocht, wordt gevraagd om niet van de rijst te eten. Het product kan worden teruggebracht naar de winkel, waar het zal worden terugbetaald.

Klanten die meer informatie willen, kunnen daarvoor terecht op het gratis nummer 0800/95 713.