Delhaize haalt gekookte rundstong uit de handel

BELGA
Delhaize haalt gekookte rundstong van het eigen merk uit de rekken. Bij analyses voor kwaliteitscontrole van dit product werd listeria teruggevonden. Dat maakte de warenhuisketen vanavond bekend.

Het gaat om 2 loten gekookte rundstong 150 gram: lot van TGT 07/02/2015 en lot van TGT 14/02/2015. In samenspraak met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) werd beslist om deze producten, waarin listeria kan zitten, terug te roepen. Ondertussen heeft Delhaize elk betrokken product al uit de winkel gehaald.

Aan de klanten die dit product hebben gekocht, wordt gevraagd om het niet te nuttigen en het terug te brengen naar een Delhaize-winkel. De producten worden terugbetaald, zegt Delhaize.

De mogelijke symptomen van besmetting door listeria zijn koorts en/of hoofdpijn. Deze symptomen kunnen volgens Delhaize leiden tot listeriose, een ernstige ziekte met een incubatietijd tot 8 weken. Zwangere vrouwen moeten extra aandacht schenken aan deze symptomen, net als mensen met een verminderde weerstand en ouderen.

De warenhuisketen raadt consumenten die het product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, aan om snel een huisarts te raadplegen.

Voor meer informatie kunnen de klanten contact opnemen met de klantendienst van Delhaize via het gratis nummer 0800/95.713.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels