Delhaize gaat ook op zondag thuis leveren

De boodschappen worden bezorgd met bestelwagens vanuit een depot in Puurs. In Brussel en Gent wordt met kleinere hubs gewerkt.
RV De boodschappen worden bezorgd met bestelwagens vanuit een depot in Puurs. In Brussel en Gent wordt met kleinere hubs gewerkt.
Delhaize breidt zijn thuisleverdienst Home Delivery uit. Voortaan zal ook op zondag kunnen geleverd worden, zo kondigt de supermarktketen aan. In de regio Brussel wordt gestart met een eerste test.

Via Home Delivery kunnen klanten bij Delhaize hun boodschappen thuis laten bezorgen. Dat kan nu al van maandag tot en met zaterdag, van 07.00 uur tot 21.00 uur. Klanten moeten extra betalen voor de dienst, maximaal 9,95 euro per bestelling. Daar komt nu ook zondagvoormiddag bij. Vanaf 15 maart start een proefproject in de Brusselse regio. Na drie maanden volgt een evaluatie. 

Groot succes

Volgens een woordvoerder van Delhaize is de thuisleveringsdienst een groot succes. "Er is meer en meer vraag naar. De dienst kent een tweecijferige groei." Sinds de uitbraak van het coronavirus stijgt de populariteit van Home Delivery nog meer, met pieken van 50 à 60 procent. 

Breed publiek

Met de thuisleverdienst bereikt Delhaize naar eigen zeggen een erg breed publiek. Niet alleen mensen die het erg druk hebben laten graag hun boodschappen thuisbezorgen, maar bijvoorbeeld ook ouderen en zorgbehoevenden maken er gebruik van. 

De boodschappen worden bezorgd met bestelwagens vanuit een depot in Puurs. In Brussel en Gent wordt met kleinere hubs gewerkt.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Christine Laevers

    Creatief zijn is de boodschap. In Frankrijk is er een restaurantuitbater die aan huis levert. De man klaagt niet en dijkt zijn verlies in.

  • etienne vijverman

    de geschiedenis herhaalt zicht in de 50/60 reden er verschillende van straat tot straat met melkproducten vis groeten brood en drank

  • Yvan Lissens

    De boodschappen doe ik liever zelf, wie weet wat men je in de handen duwt met zo'n thuisleverdienst. Zeker met verse voeding, als ik een bepaalde groente ondermaats vind qua kwaliteit, dan kies ik wel een andere groente. Als je online besteld dan hang je werkelijk af van wat men levert, heeft het witloof wat teveel licht gezien, is de ui niet echt vers meer of is de tomaat nog net niet rijp genoeg of is de kip nog even houdbaar...Nee, ik beslis liever zelf.