Defensie zoekt 1.570 militairen in 2018 om massale uitstroom op te vangen

EPA
Defensie gaat in 2018 op zoek naar 1.570 nieuwe militairen. Daarmee telt ze grosso modo 35 procent meer vacatures dan dit jaar. Dat maakt Defensie vandaag bekend.

Dit jaar wilde Defensie 1.160 officieren, onderofficieren, soldaten en matrozen recruteren. In vergelijking met 2017 blijft het aantal vacatures voor onderofficieren volgend jaar op een hoog peil van 600, terwijl het aantal jobs voor soldaten en matrozen quasi verdubbeld wordt.

"De stijging van het aantal jobs is nog maar een eerste stap in de trend van de toekomstige rekruteringsjaren", luidt het. "Volgens de prognoses zal Defensie de komende jaren steeds meer vacatures uitschrijven, met pieken tot 2.100 openstaande functies per jaar." De nieuwe rekruteringen moeten de massale uitstroom opvangen van militairen op leeftijd, terwijl het personeelseffectief tegen 2030 afgebouwd wordt tot 25.000 voltijdse equivalenten met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 34 jaar, zoals beschreven staat in het Strategisch Plan voor Defensie.

Minister van Defensie Steven Vandeput stelt het nieuwe rekruteringsjaar 11 oktober voor in Heverlee.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Van der Haegen

  en nog meer officieren aannemen, meer opperhoofden dan indianen bij defensie. Wie kan er nu iets aanvangen met besluitloze mensen die enkel een glas palmares willen om hun promoties niet in de weg te staan...

 • Raoul Rouma

  Die Syrie-strijders zonder werk hebben ervaring en indien ze geschikt zijn voor de NMBS kunnen die bij defensie ook wel aan de slag. We sturen ze toch naar het buitenland om de wereld te redden.

 • raf peeters

  Misschien toch maar eerst de weddes beetje aanpassen of zal niet ingevuld geraken vrees.

 • Erwin Stok

  Moest je binnen Defensie nog van een job voor je leven kunnen spreken, dan zouden er kandidaten toestromen. Maar de op pensioenstelling verhogen en de manier van verhoging in graad zijn achterhaald. Als men nu eens een systeem van bevordering zoals bij de Duitse Bundeswehr zou toepassen, zou het nog interessant zijn. De grote concurrenten van Defensie zijn nu politie en brandweer. Betere dienstafspraken en verloning.

 • Jean Schoups

  Moet goed zot zijn om naar defensie te gaan om een onderbetaald jobje als hulp politieagent uit voeren!