Defensie wil volgend jaar 2.035 militairen (en vooral vrouwen) rekruteren

Illustratiebeeld.
photo_news Illustratiebeeld.
Defensie wil volgend jaar, net als dit jaar, 2.035 militairen aanwerven. Defensie gaat onder meer op zoek naar 1.215 soldaten, 600 onderofficieren en 220 officieren. De grootschalige aanwervingen zijn nodig om de pensioenuitstroom bij Defensie op te vangen. Defensie focust in de rekrutering op technici en vrouwen. Dat werd uit militaire bron vernomen.

Volgens een persbericht van het ministerie van Defensie zullen er volgend jaar 2.035 openstaande vacatures zijn bij Defensie. Het gaat om vacatures in uiteenlopende categorieën en met "meer dan 100 verschillende profielen".
Het leger gaat op zoek naar 1.215 soldaten, 600 onderofficieren en 220 officieren. Daarnaast is het de bedoeling 150 burgers en 420 reservisten aan te trekken.

Defensie plant een reeks evenementen en communicatiecampagnes om met name jongeren warm te maken voor een job bij het leger. Zo organiseert Defensie op zondag 13 en zondag 20 oktober twee speciale "Jobdays@Defence" waarbij mensen kennis kunnen maken met het aanbod van het leger.

Defensie focust in de rekrutering op twee doelgroepen: technici en vrouwen. Zo wijst Defensie erop dat een kwart van de vacatures voor technische functies is. En wat de vrouwen betreft, kampt het leger nog vaak met een "vooroordeel", klinkt het. "Er bieden zich nog te weinig vrouwen aan bij Defensie omdat zij denken dat een militaire job niet voor hen is weggelegd. Niets is minder waar, want alle vacatures zijn perfect mogelijk voor vrouwen", zo staat te lezen in het persbericht.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  een job bij de overheid is niet aantrekkelijk meer, met dank aan NVA

 • Michel Jozef

  Aan de cijfers zie je het probleem al. Per 2 soldaten een sergeant, en per 8 komma zoveel een officier. Enfin, 4 piotten 2 sergeanten en een onderluitenant. Met 6 + 3 een luitenant met twee sterretjes? Dat is voor de nieuwe, later moet je daar nog korporaal-chefs, adjudanten en nog bontere goudvinken zien tussen te wringen. Ben gestopt met rekenen, das werk voor een crisismanager.

 • julien de meulder

  breng terug de legerdienst in voege probleem opgelost en de jonge mensen kunnen zo de waarden en respect leren kennen en zijn de eerste jaren niet werkloos.probleem opgelost

 • JAN krommentak

  Eerst besparen besparen en besparen nu men eindelijk minder personeel moet betalen komt men tot de conclusie dat er een personeels tekort is ? als de politiek zich er ook maar mee bemoeid dan is het om zeep .

 • Carl Parker

  Markos Agios: als je met groepsleven luide feestjes bedoeld sta ik er ook niet achter hoor.