Defensie vervoert Limburgse patiënten naar andere provincies

BELGA_HANDOUT
Defensie zet ambulances in om patiënten van de afdelingen intensieve zorgen in Limburg te vervoeren naar andere provincies in ons land, zo meldt VRT NWS. Zo vonden vandaag enkele verplaatsingen naar Vlaams-Brabant en Antwerpen plaats. Morgen wordt een aantal Limburgse patiënten naar Oost-Vlaanderen vervoerd, bevestigt waarnemend Limburgs gouverneur Michel Carlier.

"Defensie zet ambulances in om een aantal intensieve patiënten te vervoeren die wij over ziekenhuizen spreiden. Omdat de intensieve zorgen in Limburg vrij zwaar bezet is, hebben we die patiënten afgevoerd naar Vlaams-Brabant en Antwerpen. Dat vervoer is gebeurd met militaire ambulances", zegt Carlier.

Voorlopig is het spreidingsplan zo opgesteld dat er enkel binnen Vlaanderen patiënten worden verplaatst. Morgen zullen er enkele Limburgse patiënten naar Oost-Vlaanderen worden overgebracht. Ook Luik is een optie. "Voorlopig blijven we aan de Vlaamse kant. We bekijken wel of er naar Luik kan worden afgevoerd, maar daar is het ook fel aan het stijgen", stelt Carlier. 

Lees ook:

Coronavirus slaat veel harder toe in Limburg dan elders, maar waarom is dat zo? (+)
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Fritz De Pessemier

    Zoals gewoonlijk zal de 'solidarité' tussen Vlaanderen en Wallonië weeral enkel richting zijn. Wallonië heeft nochtans veel meer fondsen gekregen van de EU, maar die zullen ze lekker zelf opsouperen i.p.v. te spenderen aan Les sales Flamands.

  • Erwin Vandriessche

    En zal men na alles dan terug op de kap van Defensie zitten? Defensie dient ook hiervoor!

  • Kurt Staessens

    Weer fantastisch van defensie dat ze ook die taak weer op zich nemen. Luik is een aanpalende provincie maar er wordt ook naar Oost-Vlaanderen gereden? Luik heeft verrassend weinig gevallen staat overal te lezen. Vreemde beslissing als je het mij vraagt.