Defensie toont hoe F-16's Russische bommenwerpers onderschepten

VTM Nieuws
Defensie heeft beelden vrijgegeven van de Belgische F-16’s die eergisteren twee Russische bommenwerpers onderschepten boven Nederland. De bommenwerpers waren onderweg naar het Verenigd Koninkrijk.

Op 15 januari kregen twee Belgische F-16's om 11.21 uur de melding dat er twee onbekende toestellen het Nederlands luchtruim naderden. Ze stegen onmiddellijk op vanop de basis van Florennes. Omstreeks 11.51 uur zagen ze dat het om twee Russische bommenwerpers ging, van het type Toepolev TU-160. De Belgen escorteerden de twee Russische vliegtuigen om ons luchtruim te verlaten en droegen de vliegtuigen over aan de Britse luchtmacht (RAF).
12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Mohamed Kabbal

  Het gaat hier niet over onderscheppen want dat betekent dat de onderschepte zich niet heeft geïdentificeerd en wordt die dan overweldigd en naar beneden begeleid wat hier niet het geval is.

 • chris bogaerts

  De Russen vlogen inderdaad in internationaal luchtruim. Maar als gij de foute transponder weergeeft en dan op meerdere signalen van airtraffic control niet reageert. Dan gebeurt dus een scramble.

 • Johan Billiet

  Ramon, een F-16 haalt 2400 km/h dus bijna Mach 2...

 • raymond van der craen

  Prachtig dat hebben ze goed gedaan. Dikke proficiat voor ons F16-team. Wereldklasse. Hebben we nu wel nieuwe toestellen nodig?

 • Ramon Simon

  Die TU-160 waren aan het cruisen, die kunnen toch Mach 2 halen terwijl een F-16 maar Mach 1? Dus als het menens is kunnen ze die niet onderscheppen. Toon anders ook eens waar de VS op dit allemaal boten, vliegtuigen en troepen heeft.