Defecte droogkast zorgt voor brandalarm in San Marco Village

Marc De Roeck
Twintig tot dertig mensen werden deze ochtend geëvacueerd uit evenementenhal San Marco Village in Schelle. Rond kwart na tien ging opeens het brandalarm af bij de eventlocatie aan de Boomsesteenweg.

"Het bleek uiteindelijk om een defecte droogkast te gaan die niet eens in brand stond", klinkt het bij het personeel van San Marco Village. "Maar evacuatie is de standaard procedure bij brandalarm. Vijfentwintig mensen die in de kantoren en in de keuken bezig waren, moesten het werk even neerleggen terwijl de brandweer zijn werk deed. De expert van de verzekering is nu ter plaatse om de schade op te meten. Gezien de sprinklers in werking traden door het alarm zal dat vooral over waterschade gaan."

Volgens de lokale politie zijn er geen gewonden gevallen en was er van verkeershinder op de Boomsesteenweg weinig te merken. Ondertussen is iedereen terug aan het werk bij San Marco Village, een replica van het San Marcoplein in Venetië dat vooral gebruikt wordt voor trouwfeesten. "Heel uitzonderlijk hadden we deze ochtend geen evenement, gelukkig maar", klinkt het nog.

Marc De Roeck