Deel van opvangcentrum 127bis dat gereserveerd is voor transmigranten al hele tijd staat leeg

Opvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel.
Lukas Opvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel.
Het deel van het gesloten opvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel dat sinds vorig jaar gereserveerd is voor transmigranten, staat al een hele tijd leeg. De politie brengt geen transmigranten meer binnen. Dat melden Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.

In september vorig jaar opende het ‘Afhandelingscentrum voor transmigranten’ in Steenokkerzeel. Van de 150 plaatsen in het repatriëringscentrum van Steenokkerzeel zijn er sindsdien 40 voorbehouden voor transmigranten. Dat centrum maakte deel uit van een plan voor de aanpak van transmigranten van toenmalig minister Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Maar die plaatsen zijn al een hele tijd leeg. 

“Het afhandelingscentrum wordt beheerd door de politie”, zegt Geert De Vulder, woordvoerder van de Dienst Vreemdelingenzaken. “Die heeft blijkbaar geen personeel voor dat centrum. Voor de politiediensten die niet in de buurt liggen, is die rit ook lang. Ze kunnen ook de klassieke procedure volgen en de transmigranten naar een centrum dichter in hun buurt brengen.”

“Bij de start van het centrum is afgesproken dat dit na een jaar geëvalueerd zou worden door alle betrokken ministers”, zegt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). “Die evaluatie moet nog gebeuren. Intussen zetten we ook in op mobiele teams die de afhandeling van transmigranten regelen.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anne Callebaut

  Geef die Magie een schop onder haar dikke kont,doe liever al die opvangscentrums dicht en geef onze mensen die in armoede leven het weggeworpen geld.

 • Peter Janssen

  Transmigranten behoeven geen opvang, het zijn ILLEGALEN en die horen meteen eruit gezet worden want ze overtreden de wet!Wanneer gaat de wet nu eens gevolgd worden door de politici die zélf die wet gemaakt hebben?Of hebben niet álle politici de eed gezworen om de belgische wetten te volgen???????Misdadig plichtsverzuim.

 • jorg de clerck

  Er moet niets gereserveerd worden, er moet gedeporteerd worden.

 • Emile De Smedt

  Begrijpe wie begrijpen kan.Nieuwe opvang zoeken op plaatsen waar burger ze niet wil.Als nu eens kordaat opgetreden kan,al de bemoeienissen weren van organisatie die elke maatregel op losse schroeven zetten.Grenzen sluiten,opvang in gevangenis voor mensensmokkelaars,ook die op zee handje toesteken.Iedereen er beter van.Ziekenhuizen,rusthuizen en sociale zorg voor eigen volk.Arabische vorstendommen zwemmen in geld mogen denken aan hun eigen volk.

 • Jeaninne Bonduwe

  En dan is Maggie op zoek naar nieuwe plaatsen in bilzen??? Spreken die mannen niet met elkaar?