Deel van dak Ghelamco Arena waait op parking Albert Heijn: “Gelukkig was de supermarkt al gesloten”

Stuk dak waait van Ghelamco Arena.
Wannes Nimmegeers Stuk dak waait van Ghelamco Arena.
In Gent heeft storm Ciara opnieuw lelijk huis gehouden. In de Ghelamco Arena, de thuisbasis van voetbalclub KAA Gent, waaide een deel van de luifel boven de tribune los. “Gelukkig raakte niemand gewond.”

“Enkele uren eerder en dit had fataal kunnen zijn.” Gebouwbeheerder Wilfried Gees meet de schade op als we hem maandagavond rond 22.30 uur aanspreken. Amper een half uurtje eerder kwam een groot deel van de luifel boven zitvak 323 naar beneden in de Gentse Ghelamco Arena. Het stuk van metaal van ongeveer 100 vierkante meter belandde op de parking Albert Heijn. “Overdag is het daar aardig druk”, licht Gees toe. “De supermarkt was gelukkig al lang gesloten, waardoor er geen gewonden vielen. Ook raakten er geen auto’s beschadigd.” (lees verder onder de foto)

Boven zitvak 323 kwam één reep van de luifel los.
Wannes Nimmegeers Boven zitvak 323 kwam één reep van de luifel los.

Herstellingswerken

De gebouwbeheer van het stadion deed eerder op de dag nog een volledig rondgang in en rond het gebouw. “Na de storm van zondag lag alles nog stevig vast”, zegt Gees. “Dit is dan ook pure stormschade. Normaal gezien wordt het stuk metaal vannacht (maandagnacht, red.) nog verwijderd. Morgen kunnen dan de herstellingswerken starten. Hoe lang die zullen duren, kan ik moeilijk inschatten. Het gebouw staat er intussen zeven jaar en het is de eerste keer dat we dit meemaken. Misschien zullen we enkele zitjes moeten opofferen als de aannemer met een stelling wil werken, maar ook dat valt te bezien.”

Stuk dak waait van Ghelamco Arena.
Wannes Nimmegeers Stuk dak waait van Ghelamco Arena.
Deel van dak Ghelamco Arena weggewaaid.
Wannes Nimmegeers Deel van dak Ghelamco Arena weggewaaid.