Deel van Belgisch luchtruim moet opnieuw gesloten worden

Beeld ter illustratie, skeyes.
Photo News Beeld ter illustratie, skeyes.
Een deel van het Belgische luchtruim moet komende nacht gesloten worden. De oostsector zal van 1.30 tot 4.30 uur onbeschikbaar zijn, zegt een woordvoerder van luchtverkeersleider skeyes. Maar de impact op het vliegverkeer zou miniem moeten zijn.

De oostsector moet gesloten worden omwille van zieke luchtverkeersleiders waarvoor niet voldoende vervanging werd gevonden, zegt skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene.

De gedeeltelijke luchtruimsluiting heeft vooral gevolgen voor de luchthaven van Luik. Daar zal opnieuw een beroep worden gedaan op Duitse luchtverkeersleiders om vanuit Duitsland vluchten te begeleiden tot in de buurt van Luik (via een zogenoemde luchtcorridor), waarna ze door de Luikse verkeerstoren worden overgenomen. Op die manier zullen alle geplande vluchten voor Luik kunnen plaatsvinden, luidt het bij skeyes. Op de andere luchthavens in België, ook Brussels Airport, zou er geen hinder zijn of zou die zeer beperkt zijn.

Het is de tweede keer deze week dat een deel van het luchtruim ‘s nachts gesloten moet worden door een personeelstekort bij skeyes.

Bij de luchtverkeersleider is al maanden een sociaal conflict bezig. De directie sloot wel sociale akkoorden met één vakbond, maar die werden niet ondertekend door de twee andere bonden. Op 24 juni gaat het sociaal overleg voort.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean West

  Tweemaal vertrokken vanuit Nederland (Amsterdam)en ook problemen gehad. Zaventem staat niet alleen.

 • paola nerozzi

  Ik vertrek altijd van Eindhoven nooit meer via Zaventem ik zou zeggen die alweer ziek zijn gewoon hun C4 geven ze moeten niet meer terugkomen neem andere mensen aan die het aankunnen en willen werken

 • Peter Van Dewiele

  En daarom vertrekken wij altijd vanuit NL of D... en ineens effe gaan winkelen.. 2x kassa kassa, maar dan wel voor onze eigen portemonnee!! Bey Bey Zaventem!

 • raymond van der craen

  Vertrekken vanaf een Belgische luchthaven doen we nooit meer. Onze twee laatste vakanties vertrekkende uit Brussel Airport liepen ernstige vertraging op zowel op de heenvlucht als de terugvlucht. Geweldig als je op je vakantiebestemming aankomt midden in de nacht of terug arriveerd in Brussel om 02h30 op het moment dat je niet huiswaarts kunt keren met OV. Geef mij maar MAA-Airport of Eindhoven. Lekker dichtbij, leuke bestemmingen en vriendelijk luchthaven personeel.

 • leen hanssens

  Ze gaan nog eens staken. Arm België.