Deel van Aarschotstraat heet vanaf 1 januari Keulenstraat

Niet in de hele Aarschotstraat zijn er prostitutiebars (foto rechts), een gedeelte heeft een gewoon residentieel karakter (foto links). Dat heet vanaf 1 januari de Keulenstraat.
Google Street View - Belga Niet in de hele Aarschotstraat zijn er prostitutiebars (foto rechts), een gedeelte heeft een gewoon residentieel karakter (foto links). Dat heet vanaf 1 januari de Keulenstraat.
Het deel van de Aarschotstraat tussen de Koninginnelaan en de Paleizenstraat in Schaarbeek, dat waar geen raamprostitutie is, krijgt vanaf 1 januari een andere naam. Het stuk straat heet vanaf dan de Keulenstraat, zoals in het verleden ook al het geval was. Dat heeft de gemeenteraad van Schaarbeek gisterenavond beslist. De rest van de straat blijft gewoon de Aarschotstraat.

Verschillende inwoners van de huidige Aarschotstraat hadden de burgemeester aangeschreven met het voorstel om het deel van de straat waar er geen raamprostitutie is te herdopen. Ze voelden zich onterecht gestigmatiseerd door de negatieve connotatie die aan de naam van straat kleeft. De gemeente Schaarbeek besloot daarop om alle betrokken inwoners te raadplegen. Geen enkele inwoner gaf aan zich tegen een naamsverandering te kanten.

Voor WOI heette de Aarschotstraat ook al de Keulenstraat. De naamswijziging kwam er toen als hommage aan de stad Aarschot, die zwaar geleden had onder de Duitse bombardementen tijdens de eerste wereldoorlog. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Met een lagere Mobiscore. Want ontspanning ligt nu toch een straat verder.