Deel Belgisch luchtruim opnieuw gesloten

Het Belgisch luchtruim wordt een groot deel van de nacht gesloten.
Photo News Het Belgisch luchtruim wordt een groot deel van de nacht gesloten.
Een gedeelte van het Belgische luchtruim gaat deze nacht opnieuw voor korte tijd dicht als gevolg van een personeelstekort bij luchtverkeersleider skeyes. Het luchtruim dat onder controle staat van skeyes zal gesloten zijn van 1.30 uur tot 4.30 uur. Dat meldt de gespecialiseerde website Aviation24.be en staat ook te lezen op de website van Eurocontrol. 

De laatste keer dat dat gebeurde dateert van 16 mei, toen door een werkonderbreking van de luchtverkeersleiders er ruim drie uur lang geen vluchten konden opstijgen of landen in België.

De luchtverkeersleiders van skeyes begeleiden de landende en opstijgende vliegtuigen, en beheren het overvliegende vliegverkeer tot 24.500 voet (ongeveer 7.500 meter). Het hogere luchtruim valt onder de bevoegdheid van Eurocontrol.

Het sociaal conflict bij skeyes sleept intussen al maanden aan. Op 24 juni worden de onderhandelingen tussen directie en vakbonden voortgezet.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • andre van de wege

  voor mij nooit meer brussel. ik vlieg via schiphol of rijsel.

 • Peter Janssen

  Goed zo! Dat personeelstekort moet opgelost worden door aanwervingen, JOBS! Voor de VEILIGHEID van de reizigers! Ik stap niet meer op het vliegtuig als er te weinig verkeersleiders zijn waardoor het risico op ongevallen met het huidige, hectische vliegverkeer door te hoge werkdruk en vermoeidheid steeds toeneemt!

 • Andy De Bock

  Als dat maar gaat blijven duren !

 • jo denijs

  geen nood, een volgende handelsmissie komt eraan, cynischer kan niet.

 • Walter Wouters

  Kondig noodtoestand af, en zet luchtmacht in .....