Dedecker: "Politiek moet verantwoordelijkheid opnemen"

UNKNOWN

Lijst Dedecker wil dat de politiek haar verantwoordelijkheid opneemt in het debat rond het hoofddoekenverbod. "Als stedelijke scholen het gezag niet meer kunnen opbrengen om een duidelijk sociale maatregel op te leggen, dan moet de overheid maar in de plaats treden", aldus Jean-Marie Dedecker. Het West-Vlaamse kamerlid vindt dat de politiek zich systematisch heeft verscholen achter de autonomie van de scholendirecties en pleit voor een lekenstaat naar Frans model.

"Schandalig"
De partij wijst erop dat de hoofdreden voor de achteruitstelling van allochtonen op de arbeidsmarkt hun taal- en schoolachterstand is. Daarom vindt Lijst Dedecker het schandalig dat een imam het aandurft om de Antwerpse moslima's de raad te geven niet naar school te gaan als ze hun hoofddoek niet meer mogen dragen.

"Kleur bekennen"
"Of het nu de gemeenten, provincies, Vlaamse of federale regering zijn die het probleem aanpakken, doet er niet toe", vindt Dedecker. "De politieke mandatarissen moeten kleur bekennen en zeggen of ze kiezen voor de echte vrijheid van onze schoolkinderen. Elke religieuze of ideologische verknechting moet daarbij geweerd worden." (belga/svm)