Dedecker: "Migratie kost ons jaarlijks ruim 7 miljard euro"

Jean-Marie Dedecker presenteert vandaag zijn nieuwe boek 'Hoofddoek of blinddoek?' Daarin maakt de LDD-voorzitter brandhout van de migratie en van de veroveringsdrang van de islam. "De migratie kost ons jaarlijks meer dan 7 miljard euro", aldus Dedecker.

Presteren, niet profiteren
Voor zes maanden was er al het boek 'Inch'Allah' van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Dedecker maakt voor een goed stuk dezelfde analyse, maar heeft wel een ander uitgangspunt. Dewinter wil de migranten weg en de grenzen dicht. Dedecker aanvaardt dat ze hier zijn en niet zullen weggaan. Ze blijven ook welkom als ze willen presteren, niet om te profiteren, schrijven de Concentrakranten.

70 procent criminaliteit
Dat is in zijn ogen nu helemaal niet het geval. Zijn kritiek, met heel veel cijfers onderbouwd, is striemend. Ze zijn een bedreiging voor onze scheiding van kerk en staat. 70 procent van onze criminaliteit heeft te maken met allochtonen, aldus Dedecker en 60 procent van de sociale woningen in onze steden wordt bezet door vreemdelingen.

Migratie kost handenvol geld
Nergens is de werkloosheid onder allochtonen zo hoog als in België. Ze kosten 1,2 miljard aan werkloosheidsuitkeringen per jaar, rekent de West-Vlaming voor en de migratie kost ons land jaarlijks 7,67 miljard euro of 2,2 procent van het bruto binnenlands product.

Meerderheid Brusselaars allochtonen

Zelfs het probleem Brussel-Halle-Vilvoorde is volgens Dedecker een gevolg van de migratie. In Brussel wonen nu al 52 procent allochtonen. Daarom wijken de Franstalige Brusselaars massaal uit naar de Vlaamse rand en verder. Uiteraard vindt de LDD-voorzitter dat we onze migratiepolitiek dringend over een andere boeg moeten gooien. "We moeten ophouden met de migranten te pamperen. De helft van het leed zou al geleden zijn indien we de positieve discriminatie stoppen." Uiteraard viseert Dedecker hierbij onze sociale zekerheid. (hlnsydney)