Dedecker: "Heb heel netwerk van dopinghandel opgerold"

UNKNOWN
LDD-kopstuk Jean-Marie Dedecker tekent geen cassatieberoep aan tegen zijn veroordeling door het Gentse hof van beroep. Het hof bevestigde de imagoschade die Dedecker de wielersport toebracht na een verdachtmaking in 2006. "Ik heb het recht op vrije meningsuiting en het dopingonderzoek heeft 19 mensen voor de correctionele rechtbank gebracht", aldus de partijvoorzitter.

"Ik blijf erbij dat er drie toprenners naar het buitenland op dopingstage gingen, alleen heb ik er geen bewijzen voor", zegt Dedecker. "Toch heb ik recht op vrije meningsuiting. Ik heb mijn bevindingen en verklaringen destijds aan de hormonenmagistraat gegeven. Twee onderzoekers werden op de zaak gezet, maar hun werk werd geboycot door politieke druk binnen de top van de federale politie."
 
Netwerk opgerold
"De twee speurders, Reginald Herpoel en Martin Carrissemoux, werden uiteindelijk aan de kant gezet, zodat men de groten niet kon raken", vervolgt Dedecker. "Dat zijn zware beschuldigingen, maar ik kan ze bewijzen. Het dopingonderzoek heeft uiteindelijk wel 19 mensen voor de correctionele rechtbank gebracht. Ik ben geslaagd in mijn opzet, want een heel netwerk van dopinghandel werd opgerold."
 
Eén euro
Vanmiddag bevestigde de eerste burgerlijke kamer van het het hof van beroep in Gent een vonnis van de Brugse burgerlijke rechtbank. Die kende twee managementsvennootschappen van ploegleider Patrick Lefevere een euro schadevergoeding toe omdat Dedecker met zijn uitspraken de wielersport imagoschade toebracht. (belga/odbs)