Ga naar de mobiele website
^ Top

Debie: "Niet ik maar Vanhecke misbruikt ziekte Morel"

belga
"Niet ik maar Frank Vanhecke misbruikt de ziekte van Marie-Rose Morel om er politieke tegenstanders mee uit te schakelen", zei Bart Debie vandaag. Morgen komt hij met een schriftelijk bewijs dat de mededelingen op de sociale netwerksite Facebook de voorbije dagen geen verband hielden met de ziekte van Morel.

"De mededeling op Facebook was een reactie op het verkrijgen van een uitbatingsvergunning voor onze zaak in Brussel", beklemtoonde Debie. "De bouwpromotor bezorgt mij zaterdag een schriftelijke verklaring waarin hij meedeelt dat hij me belde. Dat dit samenvalt met het bericht over de gezondheid van Morel is toeval. Net zoals het toeval was dat ik in augustus op vakantie in het buitenland berichtte over het mooie weer op de dag dat in Vlaanderen het herval van Morel bekend werd ."
 
Bart Debie is formeel dat zijn berichten op het internet rechtstreeks, noch onrechtstreeks met Morel verband hielden. "Ik wens niemand een ziekte toe", zegt Debie. "Als dit al anders zou zijn overgekomen, wens ik me daar uitdrukkelijk voor te verontschuldigen. In het verleden heb ik kritiek gehad op de manier waarop Marie-Rose Morel aan politiek deed. Maar dat was altijd rechtstreeks en in klare taal. Het is Frank Vanhecke die een aantal verbanden legt en dingen anders doet uitschijnen. Hij schaadt mij door misbruik te maken van de ziekte van Morel. Daarom zal ik een aantal stappen zetten om recht te laten geschieden."
 
Concreet gaat Bart Debie klacht met burgerlijke partij neerleggen tegen Frank Vanhecke wegens laster en eerroof. Hij zal aan het Europees parlement vragen om zijn onschendbaarheid op te heffen om hem te kunnen vervolgen. Daarnaast zal hij zijn ontslag als lid en als medewerker bij het Vlaams Belang aanvechten. Voorzitter Valkeniers heeft volgens Debie eenzijdig gehandeld en toegegeven aan de chantage van Vanhecke zonder de nodige partijorganen te kennen. Debie zal ook klacht neerleggen tegen iedereen die hem, zijn partner en zijn dochter de jongste dagen telefonisch, via internet of op andere wijze bedreigde. (belga/sps)

Meer over


Meld een bug