Dealer houdt boekhouding bij in keukenkast: vier jaar cel

ANP XTRA
De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 39-jarige Oostendenaar tot 4 jaar effectieve celstraf veroordeeld voor het dealen van cannabis. Marc A. hield in zijn keukenkast een boekhouding bij van zijn drugshandeltje.

De beklaagde begon in augustus 2014 grote hoeveelheden cannabis te verkopen. Tot aan zijn arrestatie verhandelde A. één tot twee kilogram per week. Hij kocht zijn voorraad aan bij een Nederlander die de drugs door koeriers aan huis liet leveren. Op 3 maart 2015 liep de Oostendenaar tegen de lamp tijdens een huiszoeking.

De verdediging betwistte de feiten niet, maar verwees naar de financiële problemen van de beklaagde. Volgens meester Joris Van Maele verdiende zijn cliënt aan het handeltje ook aanzienlijk minder dan de door het parket gevorderde 165.000 euro. Uiteindelijk werd 65.000 euro drugswinst verbeurdverklaard. Momenteel zit de beklaagde al een celstraf van 37 maanden uit voor een aantal koperdiefstallen.

Een 25-jarige man uit Nieuwpoort bekende dat hij wekelijks tot 100 gram cannabis kocht bij A. Voor zijn aandeel in de zaak kreeg hij 80 uur werkstraf opgelegd. Voorts moet een 25-jarige Oostendenaar een werkstraf van 50 uur uitvoeren voor het bezit van cannabis. Een 23-jarige Ichtegemnaar kreeg voor cannabisbezit opschorting van straf.