Deadline belastingaangifte via Tax-on-web uitgesteld door inlogproblemen

Normaal moest de belastingaangifte ten laatste op donderdag 11 juli zijn ingediend.
Photo News Normaal moest de belastingaangifte ten laatste op donderdag 11 juli zijn ingediend.
De deadline voor de belastingaangifte via Tax-on-web wordt uitgesteld naar maandag 15 juli middernacht. Dat heeft de FOD Financiën vandaag bevestigd.  Aan de oorsprong liggen problemen met het inloggen op de website.

Normaal gezien kon je nog tot en met donderdag 11 juli je belastingaangifte via Tax-on-web indienen en verbeteren. Nu is er dus nog wat extra tijd. “Er waren problemen met het inloggen op de website van Tax-on-web. Daarom hebben we beslist om het zekere voor het onzekere te nemen en de deadline uit te stellen”, zegt Francis Adyns, woordvoerder van FOD Financiën.

Sinds de lancering van de elektronische belastingaangifte in 2003, neemt het gebruik ervan jaarlijks toe. In 2018 vulden 1,56 miljoen Belgen hun aangifte elektronisch in. 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric carion

  Wou mijn aangifte gisteravond invullen en zag op de website van TOW dat de dead line verplaatst was naar 15.07. Heb gewoon verder gewerkt zonder de minste hinder. En maar fulmineren jongens hoe slecht de staat het toch wel doet!

 • Peter Janssen

  En zeggen dat IT vd overheid ons miljóenen kosten maar wérken van hun websites is er niet bij. Welke knoeiers zitten daar eigenlijk IT-ers te spelen?En hoe zit het dan wel met de veiligheid van die websites als ze de inlog niet eens werkende krijgen????? Vriendjespolitiek, wie vult zn zakken met miljoenen voor een openbare dienst aan de bevolking die niet werkt?Dat mag ook eens onder de loep genomen worden!

 • Nancy Roose

  Het is al jaren hetzelfde. Terug naar de papieren versie.

 • Christian Alex

  Zelfde uitstel zal moeten gegeven worden voor de 'ouderwetse' papieren aangiften. Hetzelfde voor vennootschappen: dat werkt al maanden niet.

 • Luc Mertens

  kritiek geven is gemakkelijk... best stuurlui staan aan wal.