De Wever wil snel bodycams bij politie

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil zo snel mogelijk bodycams voor agenten. Dat zei hij vandaag in een gesprek met VTM Nieuws. De Wever reageert daarmee op de heisa rond een politie-interventie in Antwerpen, waarbij agenten aangevallen zouden zijn.

Afgelopen dagen is het een over- en weergediscussieer over wat er nu precies gebeurd is tijdens een politie-interventie. Agenten van de fietsbrigade zouden bij een achtervolging aangevallen zijn door omstaanders, maar nieuwe beelden zouden dat tegenspreken.

"Dit is een kaakslag voor de agenten. Zij zijn deel van het fietsteam, dus geen zware jongens. Ze worden aangevallen, lopen kneuzingen op en worden nu leugenaars genoemd. Dat is echt nefast", steekt De Wever van wal. Hij ziet dan ook maar één oplossing: "Wij willen zo snel mogelijk bodycams. Ik hoop dat het parlement dit snel goedkeurt, zodat we dit soort nonsens niet meer meemaken."
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Betton

  Klein kind is dat heeft veel aandacht nodig ...

 • Mo Biraja

  De wever zegt dat hij zo twintig man van thurnhoutsebaan kan aanduiden als teroristen waarom doe je dat dan niet Je zou de speurders veel werk besparen Ja das moeilijk he Maar de Romein kent wel de verdeel en heers politiek . zielige calimero

 • Patjeam Pm

  Waarom lopen wíj hier steeds achter de feiten aan,actie en doen zo simpel is

 • August Leemans

  Waarom zijn het altijd de misbegrepen die tegen bewakingscamera's of bodycmams zijn. Hebben ze iets weg te steken? Ik heb daar niks op tegen maar ik heb ook niks te verbergen.

 • KURRE VDA

  Hang overal camera's. .... zelfs in mijn slaapkamer. .. ik heb niets te verbergen. ... Loozers. ...