De Wever: "Wie Elio in 2014 weg wil, moet nu al voor ons stemmen"

PHOTO_NEWS
De N-VA voert de campagne voor de lokale verkiezingen van oktober met de slogan 'De kracht van verandering'. "Tegenover de krachten van het status quo plaatst de N-VA de kracht van de verandering", aldus voorzitter Bart De Wever bij de bekendmaking van de slogan op de vormingsdag in de Aula Pieter De Somer in Leuven.

Een stem voor N-VA in 2012 is voor De Wever "de krachtigste manier om aan de traditionele partijen duidelijk te maken dat het zo niet verder kan". Van de regering-Di Rupo wil hij meteen ook de inzet van de stembusslag in oktober maken.

De vormingsdag vandaag vormde de afsluiter van het 'Traject 2012'. Vijf studiedagen lang kregen de lokale partijleden een massa aan voorstellen, thema's en instrumenten aangereikt. De Wever riep de 900 aanwezigen op om bescheiden te blijven. "Laat je niet verleiden door de schitterende peilingen. Ondanks onze sterke groei hebben wij op lokaal vlak nog een heel grote achterstand op de traditionele partijen. En we gaan die achterstand heus niet in één verkiezing kunnen wegwerken."

5.500 nieuwe leden

De voorzitter kon niet laten om het succes van de partij in cijfers te vertalen: in de laatste vier maanden zijn er opnieuw 5.500 nieuwe leden bijgekomen, 94 procent van de Vlaamse gemeenten heeft een eigen N-VA-afdeling en de partij zal zeker in 83 procent van de gemeenten zelfstandig deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Maar in eenzelfde adem maakte hij van de regering-Di Rupo een belangrijk thema van de lokale verkiezingen. Met de slogan 'De kracht van verandering' wil de N-VA duidelijk maken dat de partij zich voor de lokale, maar ook voor de parlementsverkiezingen van 2014 afzet tegen de partijen die voor het status quo kiezen.

"Betrouwbaar alternatief"

"Wij als N-VA moeten de mensen een geloofwaardig en betrouwbaar alternatief aanbieden, een partij die consequent en eerlijk aan politiek doet, een partij die zich niet neerlegt bij het weinige dat in dit land nog haalbaar is, maar die gaat voor het noodzakelijke, voor de verandering die Vlaanderen nodig heeft", aldus De Wever.

De kopman stelde meteen ook dat de kiezer in 2014 een duidelijke keuze moet maken. "Kan Elio Di Rupo nog vier of vijf jaar voortdoen of is het de beurt aan de N-VA? En kunnen we dan eindelijk overstappen naar een confederaal model waarin wij Vlamingen zelf ons eigen beleid kunnen bepalen? Om in 2014 die verandering te kunnen doorvoeren, moeten we echter ook dit jaar al een zo sterk mogelijke score neerzetten in heel Vlaanderen. Enkel zo kunnen we ons lokaal weefsel verder uitbouwen."

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS