De Wever waarschuwt voor euforie: “Er zijn zeker nog vijf andere Antwerpse misdaadclans”

Bart De Wever
Belga Bart De Wever
Een grote Antwerpse misdaadfamilie mag dan wel opgerold zijn, volgens burgemeester Bart De Wever betekent dat niet dat de politiediensten op hun lauweren kunnen rusten. Verschillende andere families zouden nog actief zijn en volgens De Wever was de opgerolde maffiafamilie Y. al op haar retour.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Zeggen dat dit een mokerslag is voor de georganiseerde misdaad, is net iets te veel feestelijkheid”, zegt Bart De Wever aan ATV. “Feit is dat er meerdere van dit soort clans zijn, er is er zeker een vijftal die we bij naam en toenaam kennen. We weten ook waar die zitten.”

Het Antwerpse stadsbestuur wil met de hulp van criminologe en professor Charlotte Colman van UGent het zogenoemde Kali-team onder de loep nemen. Het Kali-team brengt alle gespecialiseerde diensten samen in de strijd tegen de Antwerpse maffia, maar De Wever wil weten of die samenwerking goed verloopt, weet ATV.
54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christophe Moser

  En de volgende tien staan al klaar om over te nemen of gaat de vraag ook in ene verdwijnenen zekers??

 • Louis Bouduin

  Dan telt hij waarschijnlijk de grootste bende (N-VA) niet eens mee.

 • Patrick Van Lersberghe

  Best een doorlichting van de rol van een burgemeester in dit verhaal. Het bestaan van vijf clans die met naam en toenaam gekend zijn is informatie uit VERTROUWELIJKE gerechtelijke dossiers en hoort niet thuis in de media. Het is trouwens aan het gerecht zelf om deze informatie vrij te geven, niet aan de burgemeester van Zevenkoten.

 • Guy Dupont

  Uitspraak: 'De Wever wil weten of die samenwerking goed verloopt' Wil zeggen dat hij er geen vertrouwen in heeft. Of als er iets fout loopt kan hij altijd de schuld op hun schuiven zoals het typisch de nva betaamt. (altijd de schuld van anderen). Als die clans toch gekend zijn, versnel het onderzoek en pak hun op zonder procedure fouten.

 • Jan Hevert

  Waarom pakt hij ze dan niet op?!! Wij wisten dat al lang en zo ook dat deze clan maar werd opgepakt omdat ze op de retour waren. De Wever voelt zich verplicht dit ook nog eens te herhalen.